donderdag 5 maart 2020

Autoweek: Zoon van Uwe Gemballa aangeklaagd door Gemballa

Zoon van Uwe Gemballa aangeklaagd door Gemballa
Marc Philipp Gemballa, de zoon van Uwe Gemballa, wordt aangeklaagd door Gemballa. Dat klinkt ingewikkeld, maar eigenlijk is het best begrijpelijk. De zoon van de Gemballa-oprichter wordt als onrechtmatige gebruiker van de naam Gemballa gezien door het in 2010 overgenomen bedrijf dat ooit bij vader Uwe begon.
Lees verder

Prijzen vernieuwde Volvo S90 en V90 bekend
Eind februari maakte autoland kennis met de gefacelifte Volvo S90 en V90, modellen die nu al van Nederlandse prijskaartjes zijn voorzien. Opvallend daarbij: het hele motorengamma gaat op de schop.
Lees verder

Peugeot: Einde van 108 nog niet in zicht
De Peugeot 108 doet het ondanks zijn relatief hoge leeftijd nog goed genoeg voor Peugeot. De Fransen zijn niet van plan de auto snel van de markt te halen. Een opvolger is ook alles behalve uitgesloten, maar dat wordt dan wel een EV.
Lees verder

Skoda Enyaq strekt de benen
Eerder dit jaar maakte Skoda bekend hoe zijn eerste vanaf de basis als EV ontwikkelde auto gaat heten: Enyaq. Het mag geen verrassing heten dat die auto een SUV-achtige wordt. Op deze eerste set spionagefoto's is de stekker-Tsjech al goed te zien.
Lees verder

Chevrolet Express krijgt nieuwe V8 voor 26e verjaardag
De Chevrolet Express mag gerust de Methusalem onder de busjes genoemd worden. In de basis draait de Amerikaanse bestelauto alweer 25 jaar mee en er komt voorlopig nog geen einde aan, zo blijkt nu. De Express krijgt volgend jaar een nieuwe V8 in de neus.
Lees verder