maandag 9 maart 2020

Autozine: McLaren introduceert 765LT

McLaren introduceert 765LT
Lichter, sterker en met een nog hoger prestatieniveau op de weg en op het circuit. De McLaren 765LT, de nieuwste toevoeging aan de legendarische Longtail modelreeks van McLaren, is het meest dynamische en gefocuste LT-model tot nu toe van McLaren Automotive. De 765LT vormt een nieuw hoofdstuk in het Longtail-verhaal dat in de jaren negentig begon met de McLaren F1 GTR-raceauto, en dat in 2015 een nieuwe impuls kreeg met de ontwikkeling van een reeks nieuwe straatlegale modellen.
Lees verder

Morgan onthult Plus Four
De geheel nieuwe Morgan Plus Four is officieel onthuld. Met een aluminium gelijmd platform en een viercilinder turbomotor met 258 pk, luidt de auto een nieuw tijdperk in voor Morgan. De auto vervangt de Morgan Plus 4, een model dat in 1950 in productie ging en het grootste deel van de afgelopen 70 jaar het belangrijkste model van het bedrijf was. Het verschil in de typeaanduiding van beide modellen zit in het gebruik van het woord Vier in de naam, ter vervanging van het cijfer 4 bij het uitgaande model.
Lees verder

Audi maakt prijzen A3 2020 bekend
Audi maakt de prijzen en uitvoering van de nieuwe A3 Sportback bekend. De nieuwe compacte middenklasser van Audi is nu naar persoonlijke wens te configureren en te bestellen. Prijzen beginnen bij 34.400 euro. De A3 Sportback is er direct voor ieders persoonlijke smaak, als Pro Line, Business edition, S edition en als extra luxe Edition One.
Lees verder

Volvo opent batterijfabriek in Gent
Volvo heeft in zijn fabriek in het Belgische Gent een hagelnieuwe assemblagelijn voor batterijen geopend. Later dit jaar start in de fabriek de productie van Volvos eerste volledig elektrische auto, de nieuwe Volvo XC40 Recharge P8 AWD met een actieradius van meer dan 400 kilometer (WLTP). De ingebruikname van de assemblagelijn benadrukt de ambitieuze elektrificatiestrategie van Volvo Cars plus bijbehorende veelbelovende klimaatplannen. Volvo streeft ernaar om de CO2-voetafdruk per geproduceerde auto gedurende de gehele levenscyclus met 40 procent te verkleinen.
Lees verder

Audi prijst vernieuwde RS5 Coupe 2020
Audi maakt de prijzen van de nieuwe RS5 Coupe en Sportback bekend. Het exterieurdesign van de ultrasportieve Audis is nu agressiever en het nieuwe MMI bedieningsconcept met groot centraal touchscreen tilt het gebruiksgemak naar een hoger niveau. Onveranderd is de twin-turbo V6 met 331 kW / 450 pk en 600 Nm aan trekkracht.
Lees verder

Autotest: Smart ForFour EQ
Er is een duidelijke trend waarneembaar als het gaat om compacte auto's: ze worden allemaal elektrisch. Dat is logisch, want een verbrandingsmotor is alleen efficiënt op de lange afstand. Juist compacte auto's worden vooral voor korte afstanden ingezet en dan is elektrische aandrijving de logische keuze. Echter: een elektrische auto is relatief duur. Kan Smart als specialist op het gebied van compacte auto's een slimme oplossing bieden?
Lees verder

Mazda MX-30 nu ook als Luxury
Mazda introduceert een nieuwe uitvoering van de MX-30, die een aantal extra opties kent ten opzichte van de eerder geintroduceerde First Edition. Beide versies worden in september 2020 bij de dealers in Nederland verwacht. De nieuwe MX-30 is de eerste in serie geproduceerde volledig elektrisch aangedreven auto in de Mazda line-up. De combinatie van een elektromotor en een 35,5 kWh lithium-ionbatterij, e-Skyactiv genaamd, voorziet de MX-30 van een soepele, stille en traploze aandrijving en een bereik van ongeveer 200 km.
Lees verder