maandag 16 maart 2020

Autozine: Mercedes-Benz vernieuwt Vito

Mercedes-Benz vernieuwt Vito
De Mercedes-Benz Vito is vernieuwd voor modeljaar 2020. Zo is er de 100% elektrische eVito Tourer met een actieradius van 421 kilometer en mogelijkheid tot DC-laden. Nieuw is ook de viercilinder dieselgeneratie van de OM 654-motorenfamilie met de topvariant 124 CDI voor de Vito Tourer. Innovaties op het gebied van infotainment en assistentiesystemen, evenals aanpassingen op designgebied, ronden de model-wijziging af. De vernieuwde Mercedes-Benz Vito is vanaf april 2020 te bestellen en leverbaar vanaf juni. De eVito Tourer volgt in de zomer van 2020.
Lees verder

BMW activeert hybride modus automatisch
Per 12 maart 2020 komt een nieuwe functie voor BMW plug-in hybride modellen beschikbaar die elektrisch rijden in met name binnensteden zal stimuleren. Het gaat om eDrive Zones, en vanaf medio juli BMW Points. BMW brengt expertise op het gebied van eDrive technologie en digitalisering samen om zo emissievrij en geruisloos rijden in steden te bevorderen. Het concept van eDrive Zones komt voort uit de succesvolle Electric City Drive pilot in samenwerking met Gemeente Rotterdam en de Erasmus Universiteit. De eDrive Zone in Rotterdam sluit aan bij de ambitie van de gemeente om een nul-emissie-binnenstad te creeren.
Lees verder

Mercedes-Benz 190 Evo II bestaat 30 jaar
Een bijzondere premiere dertig jaar geleden: in 1990 lanceerde Mercedes-Benz de 190 E 2.5-16 Evolution II van de 201-serie. De snelle sportlimousine was de straatversie van de gelijknamige DTM-toerwagen. De sedan, gebouwd in een kleine oplage van 502 autos en altijd in de lakkleur blauwzwart metallic, was gemakkelijk te herkennen aan zijn machtige achterspoiler voor inzet in de autosport.
Lees verder

Ford ontwerpt raceauto met gamers
Ooit een raceauto willen ontwerpen? Ford biedt gamers de mogelijkheid mee te helpen bij het realiseren van het ultieme racemonster. Het designteam van Ford Europa gaat actief op zoek naar input van de bredere gaming community. De aanvoerders van de vijf Ford eSportsteams uit Frankrijk, Duitsland, Italie, Spanje en het Verenigd Koninkrijk zijn al nauw betrokken bij het ontwerpen van de auto. Het team gaat aan de slag onder de projectnaam Team Fordzilla P1.
Lees verder

Volvo verbetert XC90 voor modeljaar 2020
Volvo heeft zijn grootste SUV, de XC90, verbeterd voor modeljaar 2020. Het model is voorzien van een completere uitrusting, een lagere CO2-uitstoot en verlaging van de motorrijtuigenbelasting voor de XC90 Recharge T8 Plug-in hybrid. Voortaan is ook IntelliSafe Surround met Blind Spot Information System en daarmee alle veiligheidssystemen standaard. Zowel de B5 AWD Mild hybrid als de Recharge T8 AWD Plug-in hybrid is leverbaar vanaf 83.995 euro.
Lees verder

Rij-impressie: Mitsubishi Space Star
De markt voor compacte auto's staat onder druk. In verband met nieuwe uitstootregels is het namelijk niet meer rendabel voor autofabrikanten om nog kleine auto's met verbrandingsmotoren te verkopen. Daarom worden kleine auto's elektrisch of verdwijnen ze helemaal van de markt. Tegen deze trend in geeft Mitsubishi de Space Star juist nu een tweede leven. Is er nog wel ruimte voor de Space Star?
Lees verder

Mercedes-Benz breidt MBUX uit
Sneeuwcondities, een horoscoop of puzzels: via Hey Mercedes hebben passagiers in een Mercedes-Benz nu toegang tot vier nieuwe entertainmentfuncties van het multimediasysteem MBUX (Mercedes-Benz User Experience). MBUX doet daarnaast de stropdas wat losser en gaat vanaf april in veel talen informeler communiceren in de jij-vorm.
Lees verder