woensdag 15 april 2020

Autoweek: Verkeersdrukte Nederland mogelijk jaren onder niveau 2019

Verkeersdrukte Nederland mogelijk jaren onder niveau 2019
Op de Nederlandse wegen sneuvelden vorig jaar weer enkele drukterecords. Dit jaar is dat vanwege de coronacrisis een totaal ander verhaal. Mogelijk merken we het teruggelopende verkeersaanbod nog jaren op de weg, blijkt uit berekeningen van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid.
Lees verder

Aantal verkeersdoden neemt iets af
Het aantal verkeersdoden is in 2019 iets gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Hoewel dat positief nieuws is, is er op basis van nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ook een negatieve trend waar te nemen. Het aantal twintigers en dertigers dat in het verkeer is omgekomen, nam vorig jaar echter behoorlijk toe.
Lees verder

'Tata vraagt CEO Jaguar Land Rover om uitstel pensioen'
De CEO van Jaguar Land Rover, Sir Ralph Speth, zou dit jaar met pensioen gaan. Het lijkt erop dat hij echter toch nog wat langer door moet gaan, als hij gehoor geeft aan de wens van JLR's moederbedrijf Tata.
Lees verder

Dít kost de nieuwe Toyota Yaris
Het is inmiddels bijna op de dag af een half jaar geleden dat Toyota de hagelnieuwe vierde generatie van de Yaris aan autoland voorstelde. Nu is ook bekend welke bedragen Toyota voor z'n nieuwe potentiële succesnummer wil ontvangen.
Lees verder

E10-benzine zorgt voor extra risico bij lang stilstaande auto's
Door de coronacrisis wordt er veel minder gereden. Er staan veel auto's langere tijd stil, vaak met E10 in de tank. Daar zijn risico's aan verbonden.
Lees verder