zondag 17 mei 2020

Autoweek: BPM-aanpassingen door WLTP extra onderzocht

BPM-aanpassingen door WLTP extra onderzocht
Vanaf 1 juli geldt de WLTP als meetmethode voor nieuwe auto's als grondslag voor de BPM. Volgens de sector met belastingverhoging tot gevolg, als claimt het kabinet van niet. De Tweede Kamer eiste extra onderzoek, dat wordt nu, vlak voor de deadline, alsnog ingezet.
Lees verder

AMG GT 63 S 4-door - Achteruitkijkspiegel
Frank rijdt ditmaal in een AMG GT 63 S 4-door, al bellend met Lars. Die op de redactie zit en dat is wel zo veilig, want ondanks de afgenomen verkeersdrukte is het aantal verkeersdoden amper teruggelopen. Behalve daarover bomen ze over de nieuwe BYD en kerels met rokjes waar een Toyota naar vernoemd is en waar Lars erg enthousiast van wordt (die Toyota dan).
Lees verder

Back to basics: Volkswagen Passat
De ooit hier zo populaire Volkswagen Passat ziet zijn kopergroep in ons land met het jaar uitdunnen. Verkocht Volkswagen aan het begin van deze eeuw steevast nog meer dan 16.000 exemplaren, vorig jaar werd nog geen tiende van die oude verkoop behaald. Tijd om te zien of de kale instapversie van de pas gefacelifte Passat het tij weer kan doen keren.
Lees verder

Reportage: handel in gebruikte waterstofauto's
Auto's op waterstof zijn er pas net, maar er is al een hele handel in gebruikte exemplaren. Zo bewijst Jos van Stratum met zijn handel in Mirai's.
Lees verder

De Vluchtstrook: Suzuki SX4 sedan
Cross-overs en SUV's zijn niet aan te slepen, dus is het niet meer dan logisch dat autofabrikanten het concept zoveel mogelijk proberen uit te knijpen. Het resultaat komt tot ons in de vorm van coupé-SUV's en zelfs cabrio-SUV's, maar zelden in de vorm van een hoogpotige sedan. Suzuki deed het wel, en was er met de SX4 sedan zelfs vroeg bij.
Lees verder