zondag 31 mei 2020

Autoweek: 'BPM door WLTP niet hoger'

'BPM door WLTP niet hoger'
De BPM-inkomsten stijgen door de omzetting naar de WLTP-cyclus niet, zo concludeert een onafhankelijk onderzoek dat er op last van de Tweede Kamer was gekomen.
Lees verder

Audi RS Q8 – Achteruitkijkspiegel
Vanuit een pikzwarte Audi RS Q8 nemen Cornelis en Michiel deze aflevering het nieuws van afgelopen week door. Van achter het stuur kijkt Cornelis uit naar alle nieuwe gadgets aan boord van de volgende Mercedes S-klassen en in het zonnetje heeft Michiel een mening over de gefacelifte BMW 5-serie. Verder komt de schorsing ter sprake van Daniel Abt als gevolg van valsspelen in een virtuele race en zijn de mannen enthousiast over het nieuws dat Aston Martin een kleine serie DB5's gaat bouwen, ...
Lees verder

Back to Basics: Seat Leon (2020)
Seat maakte recent de laatste prijzen van de nieuwe Leon bekend. Hierdoor staat nu ook de goedkoopste versie in de configurator geparkeerd. Vers vlees voor deze rubriek dus!
Lees verder

BMW Concept iX3 & Concept i4 - Eerste kennismaking
Het BMW-nieuws klotst momenteel tegen de plinten en er zit nog veel meer aan te komen. Een deel van van de nieuwkomers is volledig elektrisch en wij hebben de kans om twee elektrische vooruitblikken van dichtbij te bekijken: de iX3 Concept en de i4 Concept.
Lees verder

De Vluchtstrook: Assymetrische Renaults
Op het typeplaatje, de tankdop en de plek van het stuurwiel na zijn de meeste auto's keurig symmetrisch. Hier en daar is een doelbewuste uitzondering gemaakt. Bij het Renault van de jaren '70 hoefde de wielbasis aan de linkerkant van de auto bijvoorbeeld helemaal niet gelijk te zijn aan die aan de rechterkant.
Lees verder