zaterdag 13 juni 2020

Abarth-Fiat 500. Klein maar dapper

Abarth-Fiat 500. Klein maar dapper
Carlo Abarth was een schorpioen. En dan zitten we in de sterrenbeeldenhoek. Vandaar zijn merklogo. De Oostenrijkse Italiaan begon zijn bedrijf in 1949. Hij pakte het ondernemerschap op nadat het Cisitalia fabrieksteam werd opgeheven. Uit de nalatenschap van het omgevallen Cisitalia hield Abarth...
Lees verder

Prudon, een Nederlands motormerk. Net als Norelli
Wij hebben er niet echt veel mee. Maar we kunnen het bestaan niet ontkennen: Er zijn choppers. Dat waren ex legermotorfietsen waar Amerikaanse ex-WOII soldaten van alles afzaagden om ze lichter en sneller te maken. Het 'mooier' maken was van een latere datum. En over dat 'mooier' zijn de discussies...
Lees verder

De VW 1303 is weer thuis
Ooit had ik een VW 1303, en die verkocht ik. Met spijt in het hart. Jarenlang ben ik op zoek geweest naar mijn Kever. Ik vond hem te laat terug. Uiteindelijk keerde dezelfde VW 1303 terug naar huis, in een ander formaat. Maar niet in een ander jasje. Ik zal nooit de laatste dag vergeten...
Lees verder