zondag 7 juni 2020

Autoweek: Back to Basics: Audi A3 Sportback (2020)

Back to Basics: Audi A3 Sportback (2020)
Uit de VAG-stal zijn de afgelopen tijd een boel nieuwe auto's getrokken die nu langzaam maar zeker hun Nederlandse opwachting maken. Na de Golf en Leon mag de nieuwe Audi A3 Sportback zich in deze rubriek bewijzen.
Lees verder

In het Wild: GMC Yukon XL Denali
De full-size-SUV's van General Motors zijn er traditioneel onder de merken Chevrolet, GMC en Cadillac, oplopend in prijs en luxeniveau. Waar de technisch aan deze auto's verwante pick-ups geregeld worden gezien in Nederland, is deze GMC Yukon XL een zeer zeldzame verschijning.
Lees verder

De Vluchtstrook: De Britten en het naoorlogse Volkswagen
Het is deze week exact 75 jaar geleden dat in de puinhopen van Nazi-Duitsland de eerste hand werd gelegd aan een naoorlogs Volkswagen. Een terugblik.
Lees verder

Roots-blower (supercharger) – Cornelis schetst
Voor Tesla-rijders is een supercharger dé manier om snel weer verder te kunnen. Voor petrol heads is het een manier om extra lucht de motor in te persen en zodoende de prestaties op te krikken. Twee wokkelvormige stukken metaal doen het werk. Dat klinkt ingewikkeld, maar is dat ook zo?
Lees verder

Terugblik: 'Eerste Peugeot 508 verschijnt op de weg'
Precies tien jaar geleden was Peugeot nog volop bezig met de ontwikkeling van de 508. De eerste 508 wel te verstaan, want die bestond op 7 juni 2010 nog helemaal niet. Een gek idee, want de Franse slee is nu niet meer uit de showroom weg te denken.
Lees verder