maandag 22 juni 2020

Autoweek: Ford Ranger Wildtrak – Achteruitkijkspiegel

Ford Ranger Wildtrak – Achteruitkijkspiegel
Vanuit een oranje Ford Ranger Wildtrak nemen Roy en Cornelis deze aflevering het nieuws van afgelopen week door. Maar is zo'n grote pick-up eigenlijk gevaarlijker dan een Renault Zoe? Onderzoekers verwachten juist dat je als voetganger de elektrische auto moet vrezen. Daar denken de mannen hete hunne van. Net als trouwens van het nieuws dat BMW de productie van de X1 bij NedCar vandaan wil halen. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de fabriek, maar ook voor een waaier aan leveranciers in de ...
Lees verder

Back to Basics: Kia Rio
De Kia Rio begon zijn carrière in Nederland ooit als een vrij stoffige hatchback (en destijds nog sedan), maar is ondertussen uitgegroeid tot een hip model. De vierde generatie rijdt ondertussen al een tijdje rond en die heeft zich nooit in deze rubriek mogen bewijzen. Tijd om daar verandering in te brengen.
Lees verder

De Vluchtstrook: oude Mercedessen met nieuwe neuzen
Tuners zijn er in alle soorten en maten, maar toch werkt het gros volgens grofweg dezelfde methode. Andere bumpers, grotere wielen, beetje verlagen, dat werk. Het Belgische VH Tuning hield er een heel andere filosofie op na, en wilde z'n 'slachtoffers' vooral moderner doen lijken.
Lees verder

Dubbele driehoekige draagarmen - Cornelis schetst
De constructie met dubbele driehoekige draagarm is een vorm van onafhankelijke wielophanging waarbij - de naam verraadt het al – het wiel met twee driehoekige geleidingsarmen aan de auto vast zit. Het is geen goedkope oplossing maar biedt een constructeur wel veel vrijheid om tot de ideale afstemming van het onderstel te komen. Dat klinkt ingewikkeld, maar is dat ook zo?
Lees verder

Mazda MX-30 - Rij-impressie
Het is een SUV, een beetje een vierdeurs coupé en dan ook nog elektrisch. Mazda's nieuwe MX-30 is een kruisbestuiving van elementen die tegenwoordig los van elkaar populair zijn. Is het eindproduct dat ook?
Lees verder