Doorgaan naar hoofdcontent

Laadpleinen van de toekomst klaar voor gebruik

Laadpleinen van de toekomst klaar voor gebruik
Je elektrische auto laden terwijl er een overschot aan groene stroom is en terugleveren als er veel vraag naar stroom is. En zo geld verdienen met je elektrische auto aan de lader. Of laden tegen een lager tarief, omdat je auto en de laadpaal worden ingezet om het elektriciteitsnet te balanceren. Het kan straks op steeds meer plekken en met steeds meer auto's op een slim laadplein. Op 45 plekken in Nederland wordt de komende periode zo'n plein met laadpalen van de toekomst in gebruik genomen. Vandaag opent staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) in Culemborg een van de eerste nieuwe slimme laadpleinen.
Lees verder

Extra geld voor aanpak overwegen spoor
Om de veiligheid op het spoor te garanderen en om in de toekomst meer en snellere treinen te laten rijden, komt er 25 miljoen euro extra beschikbaar voor de aanpak van overwegen. Het grootste deel van dit budget (bijna 15 miljoen) gaat naar het opheffen of beveiligen van onbewaakte overwegen, zo schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven (IenW) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees verder

Versoepelde toegang desinfectiemiddelen voor professioneel gebruik
Door de uitbraak van COVID-19 is de vraag naar desinfectiemiddelen sterk toegenomen. Niet alleen in de zorg, maar ook door andere sectoren die voorheen nauwelijks desinfectiemiddelen gebruikten. Om tekorten te voorkomen, wijzigt staatssecretaris Van Veldhoven (I&W) regelgeving, zodat deze middelen nu ook toegankelijk worden voor een breder professioneel gebruik. Producenten kunnen onder bepaalde voorwaarden hun handdesinfectiemiddelen nu ook tijdelijk aanbieden aan werkgevers buiten de zorg.
Lees verder

10 miljoen euro voor internationaal onderzoeksproject 5G-Blueprint
Het internationale onderzoeksproject '5G-Blueprint', een publiek-private samenwerking van partijen uit Nederland, Vlaanderen, Zwitserland en TsjechiĆ« ontvangt een subsidie van € 10 miljoen van de Europese Unie. Het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft samen met onder andere het Vlaams Departement voor Mobiliteit en Openbare Werken, North Sea Port en Port of Antwerp, bedrijfsleven en academische sector een consortium van 28 partijen opgericht. Gezamenlijk onderzoeken zij hoe met behulp van de techniek van tele-operation transport en logistiek – ook grensoverschrijdend – efficiĆ«nter kan.
Lees verder