Doorgaan naar hoofdcontent

Nederlandse online top over klimaatoplossingen in januari 2021

Nederlandse online top over klimaatoplossingen in januari 2021
Nederland organiseert op 25 januari 2021 de online Climate Adaptation Summit (CAS). De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat om deze grote internationale top grotendeels digitaal te organiseren. Vanwege de coronacrisis is besloten om in plaats van deelnemers naar Nederland te laten afreizen, een centraal online programma te organiseren vanuit Nederland. Een deel van dit programma vindt plaats in het nieuwe drijvende kantoor van het Global Center on Adaptation in Rotterdam. De andere internationale deelnemers, zoals regeringsleiders en ministers, zullen deelnemen via videoverbindingen vanuit alle continenten.
Lees verder

Europese Commissie: Alle rijbewijzen zeven maanden langer geldig
Als gevolg van de COVID-19 maatregelen kunnen sommige mensen niet voldoen aan de eisen voor het verlengen van het rijbewijs. Daarom heeft de Europese Commissie besloten om de geldigheid van alle EU-rijbewijzen, die in de periode vanaf 1 februari tot en met 31 augustus 2020 verlopen, met zeven maanden te verlengen. Dat schrijft minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees verder

Subsidieregeling elektrisch rijden definitief; aanvragen vanaf 1 juli
Particulieren komen vanaf vandaag bij lease of aanschaf van een nieuwe elektrische auto in aanmerking voor een subsidie van 4000 euro. Voor een gebruikte auto is dat 2000 euro. Zij kunnen vanaf 1 juli hun aanvraag indienen. De subsidieregeling voor elektrische personenauto's is vandaag gepubliceerd in de Staatscourant, en daarmee definitief. Het kabinet wil hiermee schoon vervoer stimuleren en op termijn toegankelijk maken voor iedereen.
Lees verder

Europese droneregelgeving uitgesteld
De nieuwe Europese droneregels treden niet per 1 juli 2020 in werking, maar per 31 december 2020. Dit heeft de Europese Commissie besloten. Door de uitbraak van COVID-19 konden noodzakelijke internationale bijeenkomsten over de harmonisatie en implementatie van de regels de afgelopen maanden niet doorgaan. Met het uitstel hebben de lidstaten nu tot eind van dit jaar om de invoering van de nieuwe regels goed af te stemmen.
Lees verder