vrijdag 31 juli 2020

Autoweek: Weblog: De EQS

Weblog: De EQS
Bijna alle overige auto's in de pijplijn, die we weer allemaal massaal gaan testen, zijn meer van hetzelfde. Nichemodelletje hier, crossovervariantje daar, paar facelifts en steeds meer hybrides met een stekker. Kom er maar in, plugins met 225, 300 en 400 pk, allemaal redelijk tot zeer goed rijdend. Keer op keer zal ik zeggen: koop gerust, niks mis mee. En ik vergeet ze op slag. Zelfde schermen, zelfde veiligheidsassistenten, zelfde premium-audio met een naam en zelfde panoramadaken. Terwijl in ...
Lees verder

Volkswagen ID.3 - Rij-impressie
Na de Kever en de Golf presenteert Volkswagen de elektrische ID.3 als de derde grote stap voor het concern. Geplaagd door elektronische bugs lijkt hij echter niet geboren onder een gelukkig gesternte. Is deze auto evengoed in staat om onze hooggespannen verwachtingen waar te maken?
Lees verder

Skoda maakt winst ondanks stevig teruggelopen verkopen
Ook Skoda heeft in het eerste halfjaar van 2020 een stevige klap gekregen. Het merk zag zijn verkopen de afgelopen zes maanden behoorlijk afnemen, maar toch heeft de Tsjechische fabrikant een positief bedrijfsresultaat behaald.
Lees verder

Terugblik: 'BMW komt met X4'
Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar tien jaar geleden was de trend van 'sportieve coupé-achtige SUV's' nog lang niet zo groot als nu. BMW's gamma telde er zelfs nog maar eentje: de X6. Wel gingen er geruchten rond dat die snel gezelschap zou krijgen van een compacter coupé-broertje.
Lees verder

Verlies FCA 'valt mee'
Fiat Chysler Automobiles heeft net als vele andere autobouwers een verliesgevend kwartaal achter de rug, maar spreekt toch van een meevaller. Het verlies kwam namelijk lager uit dan verwacht, wat gunstig is met het oog op de beoogde fusie met PSA.
Lees verder