donderdag 9 juli 2020

Autozine: Toyota levert onderdelen voor 2000GT

Toyota levert onderdelen voor 2000GT
Toyota GAZOO Racing (TGR) gaat onder de naam GR Heritage Parts Project reserveonderdelen produceren voor de klassieke sportwagen Toyota 2000GT. Deze worden in thuisland Japan maar ook daarbuiten verkocht. Met het initiatief GR Heritage Parts Project verkoopt Toyota originele reserveonderdelen die uit productie waren aan klanten die in hun dierbare klassieke Toyota willen blijven rijden. Afgelopen mei kondigde Toyota aan dat het weer reserveonderdelen gaat maken voor de derde en vierde generatie Toyota Supra (respectievelijk type A70 en A80).
Lees verder

Hyundai levert vrachtwagens op waterstof
Hyundai ziet een grote toekomst weggelegd voor waterstof-elektrische aandrijflijnen in zwaar transport, zoals vrachtwagens en schepen. Waterstof wordt al gebruikt door de industrie en de hoop van Hyundai is dat dat alleen maar zal toenemen. Nadat Hyundai in 2012 de allereerste in serie geproduceerde personenauto op waterstof presenteerde, gaat het nu ook als eerste automerk ter wereld op grote schaal vrachtwagens op waterstof fabriceren: de Hyundai H2 Xcient. De eerste vrachtwagens met brandstofcel staan op het punt Europa te betreden en de planning is dat de eerste exemplaren binnen enkele jaren ook in Nederland zullen rijden.
Lees verder

Autotest: Renault Captur E-TECH
De laatste generatie compacte auto's van Renault onderscheidt zich duidelijk van de concurrentie: ze bieden bovengemiddeld veel luxe en comfort. Ze bevinden zich daarom in de top van hun segment en vormen zelfs een voordelig alternatief voor auto's uit een hogere klasse. Nu zet Renault een volgende stap met de introductie van de Captur E-TECH. Weet deze Captur met plug-inhybride aandrijving de lat nog hoger te leggen?
Lees verder

Tesla opent eerste V3 Supercharger
Tesla opent in Rijswijk de eerste V3 Supercharger in Nederland en de 2000e locatie wereldwijd. Met het onlangs aangekondigde V3, een compleet nieuwe architectuur voor snelladen die een laadcapaciteit tot 250 kW per auto mogelijk maakt, kan in een optimale situatie een Model 3 Long Range in 5 minuten tot 120 km opladen. De locatie is uitgerust met 12 oplaadpunten. De Superchargerlocatie bevindt zich bij Restaurant Hotel amp; Spa Savarin aan de Laan van Hoornwijck 29 in Rijswijk, dichtbij de A4 en A13, en vormt een ondersteuning voor reizigers naar Amsterdam en Rotterdam.
Lees verder

Audi kondigt Q4 Sportback e-tron aan
Met de Q4 Sportback e-tron concept presenteert Audi de coupeversie van het Audi Q4 e-tron studiemodel. De twee compacte, elektrisch aangedreven SUVs delen hun technische basis, maar hebben ieder een eigen karakter. Bovenal vormen ze een voorproefje van wat komen gaat: de Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron verschijnen volgend jaar op de markt.
Lees verder

SEAT CUPRA investeert in de toekomst
SEAT gaat tot en met 2025 vijf miljard euro investeren in de elektrificatie van het modelprogramma en in de productiefaciliteiten in Martorell en Barcelona. Met deze investeringen versnelt SEAT de ontwikkeling van nieuwe modellen en geeft de onderneming gas op het nieuwe merk CUPRA.
Lees verder

Skoda-fabriek in Vrchlabí CO2-neutraal
In 2020 wordt Skodas transmissiefabriek in Vrchlabi de eerste fabriek van het merk dat op geheel CO2-neutrale wijze produceert. Hiervoor wordt systematisch overgeschakeld op het gebruik van duurzame energie. Inmiddels is de CO2-uitstoot teruggebracht van 45.000 ton naar 3.000 ton op jaarbasis. Met ecologische compensatie en de koop van emissierechten wordt de uitstoot verder tot nul gereduceerd.
Lees verder