Doorgaan naar hoofdcontent

Ministerraad stemt in met wetsvoorstel vrachtwagenheffing

Ministerraad stemt in met wetsvoorstel vrachtwagenheffing
Het kabinet heeft op voorstel van minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat ingestemd met het wetsvoorstel vrachtwagenheffing. Met de heffing gaat binnen- en buitenlands vrachtwagenverkeer voor het gebruik van de weg betalen. De inkomsten uit de heffing worden in overleg met de vervoerssector gebruikt voor een verlaging van de motorrijtuigenbelasting op vrachtauto's en voor innovatie en verduurzaming van het vrachtverkeer.
Lees verder

Benoemingen in de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur
Pallas Agterberg, Jeanet van Antwerpen, Jantine Kriens, Emmy Meijers, Karin Sluis en Erik Verhoef worden lid van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli). De ministerraad heeft besloten hen voor te dragen voor benoeming. Zij treden per 1 augustus 2020 voor een periode van vier jaar toe tot de raad.
Lees verder

PFAS: meer verantwoorde ruimte voor grondverzet
Er komt op basis van nieuw onderzoek meer ruimte om PFAS-houdende grond en bagger te verzetten. Dat schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven vandaag aan de Tweede Kamer. Gebaseerd op nieuwe onderzoeken van RIVM en Deltares biedt zij na overleg met VNG, IPO, UvW en de sector op drie fronten meer ruimte. Ten eerste een hogere achtergrondwaarde voor de landbodem (PFAS 1,4 µg/kg). Ten tweede verdwijnt het verschil in regels voor toepassing van grond en bagger. Ten derde is er meer ruimte voor het verantwoord toepassen van grond en bagger in diepe plassen. Uitgangspunt is en blijft mens en milieu beschermen en tegelijkertijd de verantwoorde ruimte zoveel mogelijk benutten.
Lees verder

Van Veldhoven start nieuw offensief tegen verpakkingsafval
Staatssecretaris Van Veldhoven (Milieu) start samen met producenten een nieuw offensief tegen verpakkingsafval. Dat schrijft zij vandaag aan de Tweede Kamer. Doel hiervan is het gebruik van verpakkingen terug te dringen, hergebruik van verpakkingen te stimuleren en de kwaliteit van inzameling en recycling te verbeteren.
Lees verder