Doorgaan naar hoofdcontent

Autofans: Inschakelen ruitenwissers via touchscreen levert Tesla-chauffeur rijverbod op

AUTOFANS
Inschakelen ruitenwissers via touchscreen levert Tesla-chauffeur rijverbod op
Een Duitse rechtbank in Karlsruhe heeft een rijverbod bevestigd dat een Tesla-chauffeur op een ongelukkige manier opliep. De chauffeur wilde in de regen de snelheid van zijn ruitenwissers aanpassen op het touchscreen, maar geraakte daardoor van de baan.
Lees verder

XDelete-app transformeert je xDrive om naar achterwielaandrijving
BMW biedt steeds meer modellen aan met xDrive-vierwielaandrijving. Veilig en handig, maar niet meer dat achterwielaangedreven rijplezier van weleer, zo vindt een Oostenrijkse tuningbedrijfje. Dat biedt nu een xDelete aan, een app aan die je xDrive kan omzeilen.
Lees verder

Novitec pept McLaren GT op
De Duitse tuner Novitec heeft een preparatiekit voor de McLaren GT klaar. De Britse grand tourer krijgt visueel gelukkig geen ingrijpende metamorfose, maar wint wel aan vermogen. Een kleine bloemlezing.
Lees verder

Belgische automarkt trekt zich weer recht: 44.532 nieuwe inschrijvingen in juli
Na een zware eerste helft van 2020 lijkt er beterschap in zicht voor de Belgische autoverkoop. Afgelopen maand werden er in ons land 44.532 nieuwe auto's ingeschreven, nog maar 1,3 procent minder ten opzichte van juli 2019. De Belgische automarkt lijkt de coronacrisis dus langzaam maar zeker verteerd te hebben.
Lees verder

Ford-CEO Jim Hackett neemt troonsafstand
Jim Hackett, de 65-jarige CEO van Ford, neemt dit najaar afstand van zijn taken. Hij wordt opgevolgd door de operationeel directeur van Ford, Jim Farley. Hacket stond sinds 2017 aan het roer van de Amerikaanse constructeur.
Lees verder