maandag 24 augustus 2020

Autoweek: Elektrische handrem – Cornelis schetst

Elektrische handrem – Cornelis schetst
Een simpele elektrische handrem is in staat om de kabels naar de remschoenen of remblokken aan te trekken. Geavanceerder wordt het wanneer een elektromotor via een spindel de remblokken rechtstreeks tegen de schijven kan drukken. Dat klinkt ingewikkeld, maar is dat ook zo?
Lees verder

Foto's: nieuwe koplampen en elektrische achterklep Tesla Model 3
Er zijn naar alle waarschijnlijkheid wat updates onderweg voor de Tesla Model 3. Eén ervan lijkt al te zijn geïntroduceerd, terwijl twee andere nieuwtjes zich nog in de geruchtenfase bevinden. De geruchten gaan echter wel gepaard met foto's.
Lees verder

Jaguar i-Pace EV320: zelfde actieradius, minder geld
Jaguar stelde eind vorige week een minder krachtige versie van de elektrische Jaguar i-Pace voor, maar deed dat wel alleen in Duitsland. Deze EV320-versie komt echter wel degelijk naar Nederland en kost een stuk minder dan de al bekende EV400-variant.
Lees verder

Rolls-Royce stuurt speciale Dawn Silver Bullet de weg op
Rolls-Royce heeft de allereerste speciale Dawn Silver Bullet geproduceerd en laat de auto met gepaste trots voor het eerst zien. De exclusieve Silver Bullet wordt uitsluitend in opdracht van klanten gebouwd. In totaal moet dat vijftig keer gaan gebeuren.
Lees verder

Lucid Air 'snelst ladende EV'
De Amerikaanse Tesla-jagers bij Lucid Motors blijven strooien met indrukwekkende cijfertjes. Na onder meer de luchtweerstand en de actieradius is het nu tijd voor de laadsnelheid van de aanstaande Lucid Air. Ook hier worden records gebroken.
Lees verder