maandag 21 september 2020

Autoweek: Volvo V60 T6 Recharge - Achteruitkijkspiegel

Volvo V60 T6 Recharge - Achteruitkijkspiegel
Roy belt vanuit de Volvo XC60 T6 met Frank om de week door te nemen. Frank was bij BMW en weet nu alles over de nieuwe M3 en M4. En Roy natuurlijk over de consequenties van Prinsjesdag voor de autowereld. Bij Polestar zijn ze onbekend met de bijbelse wijsheid 'wie zonder zonde is werpe de eerste steen' en Roy vertelt wat er nieuw is aan de Ferrari Portofino M.
Lees verder

Back to basics: Skoda Karoq
Door alle SUV's bij de Volkswagen Groep is het bos bijna niet meer te zien. Bij Skoda neemt de Karoq de plek in tussen de Kamiq en de Kodiaq. Voor net geen € 30.000 verlaat een exemplaar de showroom, maar is dat ook de beste keuze van de drie?
Lees verder

De Vluchtstrook: 'Curb Feelers'
In deze editie van De Vluchtstrook bespreken we een simpele doch effectieve oplossing uit de vorige eeuw om schade aan banden en velgen te voorkomen: 'curb feelers', als het ware een soort 'voelsprieten' onderaan de zijkant van de carrosserie. Tegenwoordig zijn ze met name populair op één specifiek soort auto.
Lees verder

Dubbelmassa-vliegwiel - Cornelis schetst
De verbrandingsmotor levert zijn prestaties niet eenparig maar schoksgewijs: telkens wanneer er in een cilinder een verbranding plaatsvindt krijgt de krukas een zwiep. Het vliegwiel moet zorgen dat de motor tussen die verbrandingspieken blijft draaien, het liefst zo gelijkmatig mogelijk. Helemaal uitbannen van die schokgolven lukt niet. En dat is jammer, want ze hebben invloed op de levensduur van de transmissie en het drukken het comfort. Door het vliegwiel tweedelig uit te voeren en de beide ...
Lees verder

Toyota GR Super Sport hypercar te zien
Het afgelopen weekend schudde het Belgische Le Mans weer op zijn grondvesten doordat de 88e 24 uur van Le Mans verreden werd. Toyota greep die wereldberoemde race aan om het publiek alvast kennis te laten maken met zijn gloednieuwe hypercar. Die circuittijger moet uiteindelijk ook op de weg belanden.
Lees verder