vrijdag 18 september 2020

Autoweek: Wallonië wordt één grote milieuzone

Wallonië wordt één grote milieuzone
Het Belgische gewest Wallonië gaat op rigoureuze wijze de strijd aan met auto's met verbrandingsmotoren. Feitelijk wordt het hele zuidelijke deel van België een milieuzone, waar vanaf 1 januari 2023 steeds minder auto's welkom zullen zijn.
Lees verder

Lexus belicht vernieuwde LS 500h
Lexus heeft meer specifieke informatie vrijgegeven over de facelift van de LS500h. Onder meer de hybride aandrijflijn is bij deze variant verder verfijnd. Het vlaggenschip van het merk zal alleen als 500h naar Nederland komen, begin 2021 staat hij bij de dealer. Een prijs is nog niet bekend.
Lees verder

Uitvinding moet vervuiling door banden tegengaan
Een groep Britse studenten heeft de James Dyson Award, een Engelse prijs voor innovatieve ideeën, gewonnen met een uitvinding die milieuvervuiling door bandenslijtage tegen moet gaan. Volgens 'The Tyre Collective', zoals de studenten zichzelf noemen, wordt dit probleem met de komst van steeds meer elektrische voertuigen alleen maar belangrijker.
Lees verder

Skoda Octavia RS iV niet voor Nederland
Slecht nieuws voor de liefhebbers van sportieve Skoda's. De Octavia RS iV gaat helaas aan onze neus voorbij. Ook schrapt Skoda de 1.5 TSI met handbak van de bestellijst.
Lees verder

Gratis rijbewijs voor werklozen in Wallonië
Werklozen uit Wallonië – en dat zijn er nogal wat – krijgen de mogelijkheid om geheel gratis een rijbewijs te halen.
Lees verder