zondag 20 september 2020

Autozine: Seat Ibiza krijgt 1.5 ecoTSI motor

Seat Ibiza krijgt 1.5 ecoTSI motor
SEAT introduceert een nieuwe versie van de Ibiza. Het compacte succesmodel van SEAT is nu ook leverbaar met een 1,5-liter ecoTSI benzinemotor, gekoppeld aan een 7-traps DSG-automaat met dubbele koppeling. Tegelijkertijd heeft SEAT de Ibiza-serie uitgebreid met Business Intense Plus-uitvoeringen.
Lees verder

Jaguar F-PACE krijgt hybride aandrijving
De Jaguar F-PACE is aanegpast voor modeljaar 2021. De belangrijkste verbeteringen zijn het Pivi Pro-infotainmentsysteem van de nieuwste generatie en keuze uit vier- en zescilindermotoren met Plug-in Hybride en Mild Hybride-techniek. De volledig nieuwe 297 kW (404 pk) sterke Plug-in Hybride P400e met viercilinder benzinemotor heeft een elektrische actieradius van 53 km.
Lees verder

Kia versnelt transformatie tot EV-merk
Kia Motors Corporation geeft een voorproefje van de wereldwijde strategie voor elektrische autos en laat een vroege schets zien van een aantal van de toekomstige BEVs van het merk. De visie op de toekomst van elektrische mobiliteit is gepresenteerd door Kia President en CEO Ho Sung Song tijdens een evenement in de fabriek in Hwasung (Korea). Kia wil een leidende positie innemen op de wereldwijde EV-markt door in te spelen op de in hoog tempo toenemende wereldwijde vraag naar emissievrij rijdende autos.
Lees verder

Opel Combo is Bestelauto van 2020
De Opel Combo heeft een onderscheiding in de wacht gesleept. Nadat het model in 2019 werd uitgeroepen tot International Van of the Year 2019 is de Combo nu door het Nederlandse vakblad Automobiel Management uitgeroepen tot Bestelauto van het Jaar 2021. Het is voor het eerst sinds twaalf jaar dat een compacte bedrijfswagen deze prijs krijgt toegekend.
Lees verder

Hyundai maakt prijzen nieuwe i20 bekend
Hyundai heeft de prijzen van de compleet nieuwe i20 bekendgemaakt. De vijfdeurs B-segment hatchback is per direct te bestellen vanaf 17.895 euro. De nieuwe i20 is het eerste Hyundai-model in Europa dat ontworpen is volgens de nieuwe designtaal Sensuous Sportiness. Hiermee wil Hyundai extra emotionele waarde creeren en de modellen een onderscheidende uitstraling meegegeven.
Lees verder

Audi e-tron Sportback S nu te bestellen
In 2018 startte het elektro-offensief van Audi met de introductie van de Audi e-tron. Na de lancering van diverse nieuwe uitvoeringen en de komst van de e-tron Sportback is het nu tijd voor meer dynamiek. Met drie elektromotoren en een systeemvermogen van 370 kW / 503 pk tillen de nieuwe e-tron S en e-tron S Sportback ultiem elektrisch rijplezier naar een ander niveau. Beide versies zijn nu te bestellen.
Lees verder

Audi werkt samen met Climeworks
Het Zwitserse bedrijf Climeworks bouwt aan de grootste directe CO2 opvang- en opslagfaciliteit ter wereld. Hier wordt CO2 uit de lucht gehaald en omgezet in steen. Audi werkt samen met de startup uit Zurich om de technologie verder te brengen. Per jaar zal er 4.000.000 kg CO2 uit de lucht worden gefilterd, waarvan 1.000.000 kg op het conto van Audi komt.
Lees verder