Doorgaan naar hoofdcontent

Nitraatuitspoeling naar grondwater: Op de goede weg, nu doorpakken

Nitraatuitspoeling naar grondwater: Op de goede weg, nu doorpakken
Vanuit een gezamenlijke aanpak werken agrariƫrs, drinkwaterbedrijven en overheden aan het verminderen van de uitspoeling van nitraat naar grondwater. De aanpak is belangrijk om de kwaliteit van de bronnen van het drinkwater te beschermen en is in december 2017 bekrachtigd in een bestuursovereenkomst tussen LTO Nederland, Vewin, IPO en de ministeries van LNV en IenW. Inmiddels zijn tussentijdse resultaten bekend van de 34 grondwaterbeschermingsgebieden waar de aanpak gehanteerd wordt. De resultaten laten zien dat er voortgang is, maar het is wel van belang dat er nog effectievere maatregelen worden getroffen en dat meer agrariƫrs aansluiten om het doelbereik te vergroten.
Lees verder

Verkeersborden in Nederland vanaf nu digitaal beschikbaar
Een wereldprimeur: Nederland krijgt vanaf deze week als eerste land ter wereld een digitaal overzicht van verkeersborden. De gegevens van de borden (waaronder de aanduidingscode en exacte locatie) worden digitaal opgeslagen en als open data beschikbaar gesteld. Dat is goed nieuws voor wegbeheerders, leveranciers van informatiediensten en weggebruikers. Juiste en actuele in-car informatie over verkeersborden kan de verkeersveiligheid vergroten.
Lees verder

Wegverbreding A27 tussen Houten en Hooipolder gaat definitief door
De verbreding van de A27 tussen Houten en Hooipolder gaat definitief door. Dit heeft de Raad van State vandaag besloten. De aanbesteding en voorbereiding van de uitvoering kunnen hiermee van start gaan.
Lees verder

Meer treinen tussen oost en west Nederland vanaf 2022
De verbindingen tussen Nijmegen-Arnhem-Utrecht-Schiphol, en tussen Schiphol-Leiden-Den Haag-Rotterdam worden gereed gemaakt voor een trein die elke tien minuten rijdt. Door nieuwe afspraken met NS en ProRail kunnen de treinen op deze trajecten vanaf 2022 niet vier maar zes keer per uur rijden. Dat schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven vandaag aan de Tweede Kamer. Met deze twee nieuwe tienminutentreinen, en de huidige tussen Eindhoven en Amsterdam, kunnen reizigers sneller en vaker met de trein op drukke trajecten in Nederland. Ook internationale treinreizigers hebben straks meer opties.
Lees verder