woensdag 28 oktober 2020

Autofans: CO2-deadline: gemiddelde Europese uitstoot spectaculair gedaald

AUTOFANS
CO2-deadline: gemiddelde Europese uitstoot spectaculair gedaald
Hoewel de coronacrisis roet in het eten gooide, lijken autoconstructeurs in 2020 aardig op weg te zijn om de CO2-doelstellingen te behalen die Europa hen heeft opgelegd. Dat zegt studiebureau Jato Dynamics. Volvo heeft zijn doelstelling voor dit jaar al behaald, BMW volgt in het Zweedse kielzog.
Lees verder

"Elektrische auto tegen 2024 even duur om te maken als klassieke auto"
De prijs van de batterijen wordt vaak aangehaald als een van de redenen waarom een elektrische auto zoveel duurder is dan een auto met klassieke verbrandingsmotor. Maar tegen 2024 zou dat prijsverschil weggewerkt moeten zijn, zegt investeringsbank UBS.
Lees verder

Officieel: Bugatti Bolide als statement
Groot nieuws, want Bugatti heeft een nieuw model. De Bugatti Bolide is een heerlijke alliteratie voor een heerlijke supercar.
Lees verder

Jaguar E-Pace: facelift en hybrides (2020)
Na de F-Pace in september is het deze maand de beurt aan de kleinere E-Pace. De compacte SUV belandt onder het mes en krijgt meteen enkele hybrides ingeplant: milde hybrides en een heuse stekkervariant.
Lees verder

Porsche Cayenne plug-in hybrids krijgen meer voedsel
Porsche geeft de Cayenne E-Hybrid modellen een grotere radius. Dat doen ze niet door de efficiëntie te verhogen, wel met een grotere accu.
Lees verder