vrijdag 30 oktober 2020

Autofans: CO2-poules zijn hip bij automerken

AUTOFANS
CO2-poules zijn hip bij automerken
De nood om de CO2-uitstoot van hun voertuigen te verlagen om tegemoet te komen aan de steeds strenger wordende eisen van Europese overheden zorgt ervoor dat automerken creatieve oplossingen gaan bedenken. Een CO2-poule is er daar eentje van.
Lees verder

Nieuw snelheidsrecord SSC Tuatara staat al ter discussie
Eerder deze maand verbrak het Amerikaanse SSC weer eens het snelheidsrecord voor productieauto's, met een indrukwekkende 508,73 km/u. Maar met het beeldmateriaal dat SSC vrijgaf, bleken allerlei dingen niet te kloppen.
Lees verder

Polestar moet alweer auto's terugroepen
Voor de tweede keer in korte tijd moet de Zweedse constructeur Polestar zijn nieuwe Polestar 2 terug naar de stal roepen. Deze keer ligt een probleem met de omvormer aan de oorzaak. Tegelijk gaan de Zweden nog een ander probleem met de Polestar 2 nakijken.
Lees verder

Rij-impressie: Porsche 718 Boxster GTS 4.0 (2020)
Porsche lepelt opnieuw een zescilinder in de 718 Cayman en Boxster, nadat het eerder overschakelde op vierpitters. Of wij er een weekendje plezier mee wilden beleven?
Lees verder

"Voor het eerst meer geëlektrificeerde auto's dan diesels ingeschreven in Europa"
In september werden er voor het eerst meer geëlektrificeerde auto's ingeschreven in Europa dan diesels. Dat zegt studiebureau Jato Dynamics. Voor het eerst halen alternatieve brandstoffen het van een van de twee klassieke verbrandingsmotoren, aldus het bureau. Al verdient die uitspraak wel een kleine nuance.
Lees verder