donderdag 22 oktober 2020

Autoweek: Mazda levert nieuwe onderdelen voor MX-5 NA

Mazda levert nieuwe onderdelen voor MX-5 NA
Goed nieuws voor liefhebbers van de eerste generatie MX-5: Mazda gaat de onderdelen van de roadster opnieuw produceren en leveren voor de Europese markt, waarmee eigenaren een zoektocht naar tweedehands onderdelen bespaard blijft. Eerder deed het merk dit al voor de Japanse en Amerikaanse markten.
Lees verder

Leaseauto's tot € 20.000
Het aantal zakelijke registraties van auto's tot € 20.000,- is in kwartaal vier een stuk gedaald ten opzichte van kwartaal drie. In het derde kwartaal stond de teller op 25.000 geregistreerde exemplaren, dit kwartaal zijn het er 18.000. Wat overigens niet veranderd is, is de meest gekozen auto in het A-segment. De Volkswagen polo is namelijk ook dit kwartaal de aanvoerder in de lijst met 3178 registraties.
Lees verder

Reserveringen GMC Hummer EV binnen één uur gevuld
General Motors heeft het merk Hummer nieuw leven ingeblazen met de GMC Hummer EV, die gisternacht officieel onthuld is. In het najaar van 2021 moet de 'Edition 1', het voorlopige topmodel met drie elektromotoren en 1.014 pk, in productie gaan. De interesse is groot, want het maximale aantal reserveringen voor die eerste lichting was binnen één uur al bereikt.
Lees verder

Vijfde kwartaalwinst voor Tesla
Tesla heeft in de nacht van woensdag op donderdag zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt. In het derde kwartaal boekte de Amerikaanse fabrikant van volledig elektrische auto's een nettowinst van 331 miljoen dollar (279 miljoen euro). Dat is niet alleen de vijfde opeenvolgende kwartaalwinst voor Tesla, maar ook meer dan een verdubbeling van de winst ten opzichte van het tweede kwartaal.
Lees verder

SuperCharge: nieuwe raceklasse met elektrische SUV's
Er is een nieuwe raceklasse in het leven geroepen: SuperCharge. Vanaf 2022 moet het nieuwe racespektakel, waarbij er gereden wordt met elektrische SUV's, van start gaan.
Lees verder