donderdag 1 oktober 2020

Autoweek: Nederlanders reden recordaantal kilometers in 2019

Nederlanders reden recordaantal kilometers in 2019
2019 gaat de boeken in als een uitzonderlijk druk jaar op de Nederlandse wegen. In totaal werd er volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek maar liefst 122,5 miljard kilometer gereden.
Lees verder

'Volvo stopt met plug-in hybriden'
Volvo trekt op den duur de stekker uit plug-in hybriden. Dat is AutoWeek ter oren gekomen. Het Zweedse merk verlegt de focus naar mild-hybride en volledig elektrische aandrijflijnen.
Lees verder

'Tesla Model 3 krijgt kobaltvrije accu's'
Tesla zou de knoop door hebben gehakt en bij de in China geproduceerde Model 3 overstappen op kobaltvrije accu's. Dat meldt Reuters.
Lees verder

'Acht procent minder verkeer halveert aantal files'
Uit onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat blijkt dat een relatief kleine vermindering van het verkeersaanbod grote gevolgen kan hebben voor het fileprobleem.
Lees verder

'Lotus Lambda wordt SUV met Volvo-techniek'
Er gaan al jaren geruchten over de mogelijke komst van een SUV van Lotus en aan het grote boek der automobiele speculatie wordt nu een nieuw maar interessant hoofdstuk toegevoegd. Volgens Chinese media gaat nog dit jaar in China de productie van Lotus' eerste SUV van start, een auto die Lambda gaat heten en van bekende techniek van Volvo gebruik maakt.
Lees verder