donderdag 15 oktober 2020

Autoweek: Nieuwe BMW M4 Cabrio naar buiten

Nieuwe BMW M4 Cabrio naar buiten
BMW trok enkele weken geleden het doek van de nieuwe 4-serie Cabrio. Vlak daarvoor maakten we kennis met de nieuwe M4. Nu laat een combinatie van die twee zich zien!
Lees verder

Probleem Ford Kuga PHEV zorgt voor CO2-debakel
Ford is in Europa op zoek naar een 'CO2-poule' om de gemiddelde uitstootnorm van 95 gram CO2 per km te behalen, blijkt uit een statement. Aanleiding hiervoor zijn problemen met het accupakket van de Kuga PHEV, waardoor de productie van dat model is stilgelegd. Daardoor is Ford dit jaar niet meer zelfstandig in staat om de doelstelling te behalen.
Lees verder

BMW stopt autoproductie bij VDL Nedcar
BMW heeft besloten dat het na 2023 geen autoproductie meer onderbrengt bij het Nederlandse VDL Nedcar. Een grote klap voor het bedrijf en onzekere tijden voor haar 5.000 werknemers.
Lees verder

'PSA trekt stekker uit Peugeot 108 en Citroën C1'
PSA gaat de productie van de Peugeot 108 en Citroën C1 beëindigen, melden bronnen aan Reuters. Het A-segment zou namelijk niet meer winstgevend genoeg zijn. Mogelijk komen er opvolgers wanneer de fusie met FCA is afgerond.
Lees verder

BMW roept plug-in hybrides terug wegens brandgevaar
BMW zet een Europese terugroepactie voor plug-in hybrides op touw. Tijdens een intern kwaliteitsonderzoek werden in delen van de batterij onregelmatigheden ontdekt, waardoor in uitzonderlijke gevallen kortsluiting op zou kunnen treden en er brand kan ontstaan. In Nederland moeten 448 auto's terug naar de dealer voor controle. Tot die tijd wordt klanten geadviseerd de batterij niet te laden.
Lees verder