dinsdag 20 oktober 2020

Autoweek: Renault kijkt met Alpine naar Ferrari en Porsche

Renault kijkt met Alpine naar Ferrari en Porsche
Renault-topman Luca de Meo zint op verdere uitbreiding van de merkwaarde van Alpine, het 65 jaar oude dochtermerk van Renault dat een aantal jaar geleden pas weer tot leven is gewekt. Hij gebruikt Ferrari hiervoor als referentiekader.
Lees verder

Geen prijsstijging nieuwe auto's door 'btw over bpm'
In september kwam aan het licht dat er door een procedurele wijziging rond bpm-afdracht mogelijk btw gerekend zou gaan worden over bpm. Die 'belasting over belasting' was volgens de overheid niet de bedoeling en komt er niet.
Lees verder

Alpine gaat mogelijk Cupra achterna
Nóg meer Alpine-nieuws. Renault-CEO Luca de Meo ziet duidelijk een belangrijke rol voor het dochtermerk van Renault weggelegd. Het lijkt erop dat Alpine voor Renault een zelfde soort rol gaat spelen als Cupra voor Seat.
Lees verder

Jorge Díez nieuwe hoofdontwerper Seat
Jorge Díez is per ingang van 1 december benoemd tot de nieuwe 'Design Director' van Seat, maakt het automerk bekend. Díez is daar niet bepaald een onbekende, want eerder stond hij al aan het roer van de afdeling exterieurontwerp. Na een aantal omzwervingen binnen en buiten de Volkswagen-groep keert de ontwerper er weer terug.
Lees verder

Gefacelifte BMW X3 M gesnapt op Nürburgring
De BMW X3 krijgt binnenkort een milde facelift. Uiteraard slaat men de X3 M niet over. Op de Nürburgring zag onze spionagefotograaf het prototype voorbij scheuren. Verwacht geen grote veranderingen; de beruchte grille van de nieuwe M3 en M4 is bijvoorbeeld niet aanwezig.
Lees verder