maandag 12 oktober 2020

Autoweek: Rolls-Royce presenteert winnaars 'Young Designer Competition'

Rolls-Royce presenteert winnaars 'Young Designer Competition'
De combinatie van 'nieuw geld' en steeds uitzinniger auto-ontwerpen resulteert wel vaker in auto's die eruitzien alsof ze door een tienjarige zijn getekend, maar Rolls-Royce gaat een stap verder. Het schakelde daadwerkelijk kinderen in om auto's te ontwerpen, tijdens de 'Young Designer Competition'.
Lees verder

Overheid maakt prijsvergelijk laadpalen makkelijker in 2021
Vanaf 1 juli 2021 zijn laadexploitanten verplicht om realtime-informatie over alle publiekelijk toegankelijke laadpunten in Nederland te delen, dat maakt Staatssecretaris Stientje van Veldhoven bekend. Op deze manier moet het EV-rijders makkelijker gemaakt worden om prijzen te vergelijken en beschikbare laadpunten te vinden.
Lees verder

BMW X8 in beeld
Sinds het voorjaar weten we dat BMW werkt aan een X8. Het bleef sindsdien bij een patentaanvraag en wat geruchten, maar vandaag hebben we ook foto's van de BMW X8!
Lees verder

Dacia blijft 'geschrapte' motorversies Duster leveren
Goed nieuws voor mensen die veel off-road rijden of het liefste gas tanken: Dacia schrapt de vierwielaangedreven TCe 130 en de TCe 100 Bi-Fuel niet van de prijslijst van de Duster. Het merk blijft deze motorvarianten gewoon leveren, maar ze zijn nog niet opgenomen in de nieuwe prijslijst.
Lees verder

Frankrijk wil CO2-tarief op nieuwe auto's flink verhogen
In Frankrijk ligt een voorstel op tafel om de CO2-boete op auto's met een hoge CO2-uitstoot meer dan te verdubbelen. Het bedrag zou dan voor de auto's in de hoogste categorie binnenkort op €50.000 uitkomen.
Lees verder