zondag 4 oktober 2020

Autozine: Ford kondigt 5-tons Transit aan

Ford kondigt 5-tons Transit aan
Ford heeft een nieuwe 5.0-tons Transit-uitvoering aangekondigd. Klanten kunnen vanaf eind oktober 2020 bij de Ford-dealer kiezen uit een bedrijfswagen met een gespecificeerde totale voertuigmassa van 5.000 kg. De meest robuuste Ford Transit ooit heeft een aantal aanzienlijke mechanische updates ondergaan en biedt klanten nu extra laadvermogen en dito veelzijdigheid.
Lees verder

Hyundai presenteert RM20e
Hyundai heeft de RM20e geintroduceerd, een prototype van een raceauto met midscheeps geplaatste elektromotor. De letters RM staan voor Racing Midship en verwijzen naar de plaatsing van de elektromotor die de achterwielen aandrijft. Deze opzet geeft het N-prototype een ideale gewichtsverdeling voor optimale balans en wendbaarheid op het circuit. Het RM-platform dient als rijdend laboratorium voor het testen van high-performance technologie en biedt een uitzonderlijk goede wegligging bij elke snelheid en onder alle omstandigheden.
Lees verder

Mercedes-AMG vernieuwt E-Klasse 2021
De E-Klasse van Mercedes-AMG is vernieuwd voor modeljaar 2021. Dit heeft betrekking op de Limousine, Estate, Coupe en Cabriolet met zes- en achtcilindermotoren met vermogens van 320 kW (435 pk) tot 450 kW (612 pk). De sportieve rijdynamiek van de performancemodellen uit Affalterbach blijft onveranderd en wordt nu gecombineerd met een verhoogd dagelijks gebruiksgemak. De design-update benadrukt met het nieuwe front en de AMG-grille nu meer dat deze modellen tot de AMG-familie behoren.
Lees verder

Taxivloot Toyota Mirai
De eerste Nederlandse taxivloot op waterstof heeft de mijlpaal van 1,5 miljoen kilometers bereikt. De taxivloot van Noot Personenvervoer, die oorspronkelijk uit 35 Toyotas Mirai bestond en inmiddels is uitgebreid naar 40 stuks, wordt dagelijks in de gemeente Den Haag ingezet. De Toyota Mirai is een 4-deurs brandstofcelauto die geen directe uitstoot kent. Sterker nog, de Mirai stoot alleen waterdamp uit! De groene taxivloot rijdt sinds 1 juni 2019 in de Hofstad rond.
Lees verder

Ford Kuga geprezen om hulpsystemen
De nieuwe generatie Ford Kuga heeft de koppositie ingenomen in het eerste Assisted Driving-klassement van Euro NCAP. De Kuga wordt vooral geprezen om zijn Co-Pilot360-rijhulpsystemen, ontworpen om de bestuurder een stressverlagende rijervaring te bieden. Euro NCAP, het onafhankelijke crashtestinstituut voor autos, beoordeelde systemen die de SUV automatisch helpen om een veilige afstand te bewaren tot voorliggers, midden in zijn rijstrook te blijven en zijn snelheid aan te passen binnen de wettelijke grenzen.
Lees verder

Toyota prijst vernieuwde Hilux
De eerder onthulde vernieuwde Toyota Hilux heeft een prijs. De verbeterde Toyota Hilux is leverbaar vanaf 19.995 euro, excl. BTW en BPM. De prijzen van de versie met nieuwe 2,8-liter motor met 150 kW/204 pk beginnen bij 32.895 euro, excl. BTW en BPM.
Lees verder

Autotest: Audi e-tron Sportback
Iets meer dan een jaar geleden introduceerde Audi zijn eerste elektrische auto: de e-tron. Omdat de vraag naar SUV's groot is, en omdat dergelijke auto's volop ruimte bieden aan de accu's die nodig zijn voor elektrische aandrijving, was Audi's eerste elektrische model een SUV. Nu is het tijd voor de tweede elektrische auto van Audi: de quot;e-tron Sportback quot;. Afgaande op de naam en de technische specificaties gaat het hier slechts om een bestaand model met een andere daklijn. Misschien ligt de waarheid genuanceerder?
Lees verder