maandag 30 november 2020

Autoweek: Barrels op de Rollenbank - Team Nic

Barrels op de Rollenbank - Team Nic
Achteraf blijkt er geen druppel olie meer aan de oliepeilstok te hangen. Dus of een rollebanktest nou het verstandigste idee was, is nog even de vraag. Maar, zoals het een Aziatische auto betaamt, is er wel een klinkende uitslag.
Lees verder

De Vluchtstrook: Daimler, een turbulente geschiedenis
Daimler is méér dan alleen het moederbedrijf van Mercedes-Benz. Ooit was het een losstaand merk, dat een behoorlijk tumultueuze geschiedenis heeft gekend. Uiteindelijk plakte Jaguar de Daimler-badge op haar modellen, om het uiteindelijk tegen einde van het vorige decennium bij het grofvuil te zetten. In deze editie van De Vluchtstrook: de geschiedenis van Daimler in vogelvlucht.
Lees verder

Luchtmassameter - Cornelis schetst
Voor grootse prestaties, een lage uitstoot en een gunstig verbruik moet de elektronica precies weten hoeveel lucht er de motor in stroomt. Deze informatie is van groot belang omdat zo exact de juiste hoeveelheid benzine ingespoten kan worden, want te weinig is niet goed en te veel net zo min. Maar hoe komen we aan die informatie? Een veel toepaste methode om de luchtmassa te meten is een elektronische schakeling waarbij een weerstand afgekoeld wordt door de langsstromende lucht. Dat klinkt ...
Lees verder

Barrels op de Rollenbank - Team Stéphan
De vraag van vandaag is niet óf de Ford Mondeo minder vermogen heeft maar hoevéél minder vermogen die heeft. Want zijn wilde haren is het barrel van Stéphan al enige tijd verloren, zo lijkt het.
Lees verder

Vorig jaar 1,5 miljard euro fileschade
Vorig jaar is de economische schade door  vertragingen in het vrachtverkeer op het hoofdwegennet gestegen naar een record van maar liefst €1,5 miljard.
Lees verder