zaterdag 21 november 2020

Autoweek: Fiat Panda Hybrid - Hyundai i10 - Dubbeltest

Fiat Panda Hybrid - Hyundai i10 - Dubbeltest
Net als architectuur, moet ook de auto met z'n tijd meebewegen. En niets is meer 'anno 2020' dan hybridiseren. Zelfs in het A-segment rukt de ambivalente aandrijving op. In de voorhoede geen gloednieuw model, maar uitgerekend de oude, vertrouwde Fiat Panda. Moet de Hyundai i10 zich zorgen maken?
Lees verder

JLR beschuldigt VW van patentbreuk in Amerika
Jaguar Land Rover heeft een zaak tegen Volkswagen ingediend bij de International Trade Commission in Amerika. Volgens JLR schendt VAG namelijk een patent.
Lees verder

EU wil strenge CO2-regel voor autofabrikanten
De Europese Unie komt met een strenge maatregel voor autofabrikanten. Alleen de fabricage van auto's met een CO2-uitstoot van onder de 50 gram per kilometer wordt straks bestempeld als duurzaam. Vanaf 2026 geldt dit alleen voor emissieloze auto's. Dit heeft mogelijk gevolgen voor investeringen in de auto-industrie.
Lees verder

Range Rover P400e - Achteruitkijkspiegel
Vanuit een plug-in hybride Range Rover Sport stippen Marco en Cornelis hun hoogtepunten van het nieuws van afgelopen week aan. Daarnaast wordt er uitgekeken naar de nieuwe Jaguar XJ die z'n platform gaat delen met onder andere de nieuwe Range Rover. Verder vinden de mannen het jammer, maar wel begrijpelijk, dat de vernieuwde Subaru BRZ niet naar Nederland komt. Enne, waarom zien we überhaupt zo weinig boxermotoren? Techniek buiten de gebaande paden wordt gewaardeerd, net zoals Mazda's ...
Lees verder

Back to Basics: Fiat 500e
Voor het eerst in 13 jaar heeft Fiat een volledig nieuwe 500 geïntroduceerd. De retrorakker is voorlopig alleen leverbaar als volledig elektrische 500e. Als 95 pk sterke 'Action' kost hij nèt geen 25 mille. Om tot een lagere vanafprijs te komen, heeft Fiat de accucapaciteit bijna gehalveerd. Is deze versie zijn geld waard, of loont het om door te sparen? In 'Back to Basics' zoekt AutoWeek het uit.
Lees verder