zondag 1 november 2020

Autoweek: Ford gaat batterijpakket Kuga PHEV vervangen

Ford gaat batterijpakket Kuga PHEV vervangen
Ford heeft een oplossing gevonden voor de problemen met de Kuga PHEV: het merk gaat het complete batterijpakket van getroffen auto's vervangen. In december verwacht Ford Europa met de terugroepactie te kunnen beginnen.
Lees verder

Nissan Leaf - Achteruitkijkspiegel
Frank belt vanuit de Nissan Leaf met Cornelis, die van harte hoopt dat de PAL-V Liberty zijn wielen op de grond houdt. Met een kwart van alle Europese laadpalen op Nederlandse bodem mogen wij ons met recht het beste jongetje van de klas noemen, de Jaguar E-Pace krijgt als plug-in hybride een tweede kans en 30 km/h in de bebouwde kom, is dat wel zo'n goed idee? Polestar tenslotte is voorlopig niet welkom in Frankrijk vanwege een fitty met Citroën.
Lees verder

Back to Basics: BMW 4-serie
Hoewel z'n uiterlijk meer tegen- dan voorstanders lijkt te hebben, werd collega Roy wel heel blij van het rijden in de nieuwe 4-serie. Fijn, maar wat blijft er van dat enthousiasme over als je voor de absolute basisversie gaat?
Lees verder

De Vluchtstrook: de Grumman 'Long Life Vehicle' (LLV)
Het gigantische Amazon maakt er geen geheim van dat het samen met Rivian een eigen, unieke bezorgbus aan het ontwikkelen is. Dat is bijzonder, maar zeker niet uniek: de United States Postal Service (USPS) heeft al tientallen jaren z'n eigen voertuig.
Lees verder

Active Front Steering – Cornelis schetst
Minder aan het stuur draaien bij het inparkeren is wel zo comfortabel. Maar bij hogere snelheid wil je het juist andersom en is een grotere uitslag van de wielen juist ongewenst wanneer je slechts een beetje aan het stuur draait. Deze wensen lijken lastig te verenigen in één systeem. Toch kan het. BMW noemt het Active Front Steering en gebruikt daarbij planetaire tandwieloverbrengingen plus een elektromotor. Dat klinkt ingewikkeld, maar is dat ook zo?
Lees verder