dinsdag 3 november 2020

Autozine: Fiat vernieuwt Tipo voor modeljaar 2021

Fiat vernieuwt Tipo voor modeljaar 2021
Sinds de lancering van de Fiat Tipo in 2016 zijn er in totaal 670.000 autos verkocht. Nu is de C-segmenter op alle vlakken verbeterd en uitgebreid. Ook is hij nu voorzien van de laatste veiligheids- en infotainmemtsystemen. Nieuw in het aanbod is de Tipo Cross.
Lees verder

Citroen 2CV Charleston bestaat 40 jaar
In oktober 1980 presenteerde Citroen op de Autosalon van Parijs de 2CV 6 Charleston, een unieke, speciale uitvoering gelimiteerd op 8.000 exemplaren. De Charleston bleek zo succesvol dat Citroen deze uitvoering vanaf juli 1981 tot aan het einde van de productie van de 2CV in het modellengamma hield. De laatst geproduceerde 2CV was op 27 juli 1990 een Charleston.
Lees verder

Porsche vergroot actieradius Cayenne E
Porsche vergroot de actieradius van alle plug-in hybridemodellen van de Cayenne wanneer zij puur elektrisch rijden. De bruto capaciteit van de hoogspanningsaccu stijgt dankzij geoptimaliseerde cellen van 14,1 kWh naar 17,9 kWh, wat zorgt voor een reikwijdte die zo'n 30 procent hoger ligt. De Cayenne E-Hybrid kan in stedelijke gebieden nu tot 48 kilometer emissievrij rijden.
Lees verder

Jaguar E-PACE vernieuwd voor 2021
De Jaguar E-PACE is vernieuwd voor modeljaar 2021. De E-PACE krijgt een vernieuwd in- en exterieur, het nieuwste Pivi Pro-infotainmentsysteem, een nieuwe voertuigarchitectuur en keuze uit diverse aandrijflijnen waaronder een Plug-in Hybride aandrijflijn. Levering start medio februari 2021 en medio maart voor de PHEV.
Lees verder

Ferrari Roma wint Car Design Award 2020
Tijdens de Car Design Award-verkiezing heeft de Ferrari Roma een onderscheiding gewonnen in de categorie Productieautos. De verkiezing werd oorspronkelijk van 1984 tot en met 1997 georganiseerd, en kreeg in zijn huidige vorm in 2016 een vervolg. De virtuele prijsuitreiking van de 2020-awards vond vandaag plaats via het YouTube-kanaal van de Car Design Award-organisatie. De prijs is een erkenning voor de prachtige productdesigns waarvoor de ontwerpteams uit de internationale auto-industrie dit jaar tekenden.
Lees verder

VW Arteon Shooting Brake nu in Nederland
De nieuwe Arteon Shooting Brake is te bewonderen bij de Nederlandse Volkswagen-dealers. Deze luxe, sportieve en ruimere versie van de Arteon dankt zijn dynamische uitstraling onder meer aan de lage, lange daklijn en de brede wielkasten. Daarbij belooft hij de ruimte en het gebruiksgemak van een stationcar. Hij is er als R-Line Business+ vanaf 49.490 euro.
Lees verder

Toyota maakt prijs GR Yaris bekend
Toyota heeft een prijskaartje gehangen aan de snelste en krachtigste Yaris ooit in productie genomen, de GR Yaris. De door Toyota GAZOO Racing ontwikkelde en op de rallysport geinspireerde GR Yaris is leverbaar vanaf 50.495 euro. Dat is bijna 10.000 euro minder dan de eerder door Toyota afgegeven prijsindicatie van ongeveer 60.000 euro omdat de CO2-uitstoot lager uitvalt dan verwacht. De GR Yaris is dit jaar in Nederland helemaal uitverkocht. Maar niet getreurd: de pure hot hatch is volgend jaar weer leverbaar, hetzij beperkt.
Lees verder