maandag 16 november 2020

Autozine: Ford presenteert E-Transit

Ford presenteert E-Transit
Ford presenteert de nieuwe E-Transit. De nieuwe E-Transit, die in het voorjaar van 2022 in de Europese showrooms arriveert, maakt deel uit van Fords wereldwijde investering in elektrificatie, waarmee tot 2022 ruim 11,5 miljard dollar gemoeid is. De geheel nieuwe, volledig elektrische Ford Mustang Mach-E wordt vanaf begin volgend jaar geleverd in Europa, terwijl de elektrische Ford F-150 medio 2022 bij de Noord-Amerikaanse dealers arriveert.
Lees verder

Mercedes-Benz reduceert gebruik kobalt
Het elektrische offensief van Mercedes-Benz is een belangrijk onderdeel van het strategische plan Ambition2039 en een voorwaarde op weg naar CO2-neutraliteit. Op verantwoorde wijze gewonnen en verwerkte grondstoffen vormen de basis voor een duurzame elektrische modelreeks van Mercedes-Benz. Respect voor en bescherming van de mensenrechten en het milieu, van de mijn tot aan het eindproduct, zijn daarbij van doorslaggevend belang. Momenteel ligt de focus vooral op de accugrondstoffen kobalt en lithium.
Lees verder

Citroen organiseert Business Days 2020
De bedrijfswagens van Citroen zijn tijdens de Citroen Business Days tot en met 30 november 2020 extra aantrekkelijk dankzij de mogelijkheid van 60 maanden 0% rente op Financial Lease. Extra reden om de Citroen-dealer deze maand nog te bezoeken, is de nieuwe elektrische Citroen e-Jumpy die nu in de showroom staat.
Lees verder

Volvo laat auto's van 30 meter vallen
Het is de meest extreme crashtest van Volvo Cars ooit. Voor het eerst liet Volvo meerdere nieuwe modellen van een kraan vallen, vanaf een hoogte van 30 meter. En niet een keer, maar meerdere malen. Behalve extreem is de crashtest ook cruciaal. Reddingswerkers gebruiken de zwaar beschadigde Volvo-modellen om hun levensreddende vaardigheden aan te scherpen.
Lees verder

Toyota prijst 2e generatie Mirai
De Nederlandse marktintroductie van de nieuwe Toyota Mirai komt stapsgewijs dichterbij. De tweede generatie van Toyotas waterstof elektrische auto arriveert in maart 2021 in ons land. In aanloop hiernaar maakt Toyota nu de consumentenadviesprijs bekend: vanaf 65.995 euro. De nieuwste generatie heeft in diverse opzichten meer te bieden dan zijn voorganger met een vanafprijs die, mede door de toegenomen productiecapaciteit en bijbehorende schaalvoordelen, ook nog eens meer dan 15.000 euro lager uitpakt.
Lees verder

Ford verlaagt prijs Mondeo Hybrid 2021
Ford heeft de prijs van de Mondeo Hybrid in 2021 verlaagd. De nieuwe prijsstelling geldt voor alle uitvoeringen van de Mondeo Hybrid, die beschikbaar is als 4-deurs sedan en Wagon.
Lees verder

Audi vernieuwt SQ2 voor modeljaar 2021
Audi heeft de SQ2 vernieuwd voor modeljaar 2021. Mede dankzij nieuwe koplampen en bumpers is het uiterlijk sportiever en opvallender en de nieuwe Audi connect-diensten en assistentiesystemen maken het rijden comfortabeler dan voorheen. Gebleven zijn de prestaties. Dankzij de 2.0 TFSI met een vermogen van 221 kW / 300 pk sprint de Audi SQ2 in 4,9 seconden van 0 naar 100 km/u. De standaard Quattro-vierwielaandrijving en het S-sportonderstel garanderen dat het vermogen effectief op de weg wordt gebracht.
Lees verder