vrijdag 20 november 2020

Autozine: Honda e is Duitse auto van het Jaar 2020

Honda e is Duitse auto van het Jaar 2020
De Honda e, Hondas eerste elektrische voertuig voor Europa, is bekroond tot Duitse Auto van het Jaar 2021 tijdens de Auto van het Jaar-prijzen in het land. Het is het eerste voertuig van een Japans merk dat deze eer in de wacht sleept. De auto won ook in de categorie Nieuwe energie. Dit is de laatste in een serie onderscheidingen die de Honda e sinds zijn lancering in de lente van 2020 in ontvangst heeft mogen nemen, waaronder de hoogste eer tijdens de Red Dot Design Awards.
Lees verder

Jaguar Land Rover ontwikkelt city hub
Jaguar Land Rover werkt samen met wereldwijde software-, mobiliteits- en telecombedrijven voor de ontwikkeling van een smart city hub. Hier worden praktijktests uitgevoerd met zelfrijdende voertuigen op een openbaar wegdeel met voetgangers en fietsers en andere voertuigen.
Lees verder

Cupra Leon nu te bestellen
De CUPRA Leon en CUPRA Leon Sportstourer staan in de startblokken om hun debuut in Nederland te maken. De nieuwe modellen van het jonge Spaanse performance-merk worden leverbaar in vier uitvoeringen: Business, Adrenaline, Performance en Copper Edition. De CUPRA Leon 1.4 e-Hybrid (180 kW / 245 pk) met zestraps automatische DSG-transmissie is nu te bestellen vanaf 40.990 euro en arriveert nog dit jaar in Nederland.
Lees verder

Toyota introduceert PROACE VERSO EV
Toyota introduceert de PROACE SHUTTLE en PROACE VERSO Electric modellen. Deze volledig elektrische personenbussen bieden plaats aan maximaal negen inzittenden en komen in maart 2021 op de markt. Bestellen kan per direct. Toyota voegt de PROACE SHUTTLE en VERSO Electric modellen toe aan de al bestaande PROACE Electric, een serie bedrijfswagens die ook volledig batterij elektrisch is. De nieuwe PROACE VERSO Electric is vanwege zijn emissievrije aandrijflijn bedoeld voor personenvervoer in steden, vooral in steden die er milieuzones op na houden.
Lees verder

Suzuki Swace nu te bestellen
De Suzuki Swace is vanaf vandaag te bestellen. Suzukis ruime Full Hybrid wagon is er vanaf 31.800 euro, of 449 euro per maand in Suzuki Private Lease. In januari 2021 staat de Swace bij de Nederlandse Suzuki-dealers.
Lees verder

Vooruitblik: DS 9
DS is een nieuw Frans automerk dat inspiratie haalt uit de modewereld. Tot nu toe produceerde DS voornamelijk compacte auto's. Daarmee heeft het al laten zien dat het samensmelten van twee werelden werkt. Echter, kleine auto's brengen beperkingen met zich mee. Nu gaat DS een stap verder met een waar topmodel: de DS 9. Waartoe is DS in staat als de beperkingen worden weggenomen? Een presentatie op een chique locatie met een  handgebouwd exemplaar moet het antwoord geven.
Lees verder

Autotest: Audi A3 Limousine
Sedans nemen een bijzondere plaats in op de automarkt. In het ene land zijn ze gewild, in het andere worden ze gezien als oubollig en achterhaald. En dan is er een handjevol sedans dat buiten die regels valt. Ze worden gezien als stijlvoller dan een hatchback en ontwikkelen zich tot ware statussymbolen. Behoort de tweede generatie van de Audi A3 Limousine tot dat exclusieve clubje?
Lees verder