zondag 8 november 2020

Autozine: Polestar 2 wint Gouden Stuurwiel

Polestar 2 wint Gouden Stuurwiel
De Polestar 2 heeft in Duitsland het Gouden Stuurwiel 2020 (Goldenes Lenkrad) gewonnen. De onderscheiding, uitgereikt door AUTO BILD en BILD am Sonntag, is een van de meest gewaardeerde erkenningen op het gebied van autorijden in Europa. De Polestar 2 werd verkozen tot winnaar in de categorie middelgrote SUVs en is daarmee wederom erkend als een van de beste autos van dit jaar. Na de onderscheiding Duitse Auto van het Jaar (GCOTY) in de luxe categorie, is dit de tweede onderscheiding die het elektrische performance merk in Duitsland heeft ontvangen.
Lees verder

Renault vernieuwt aanbod Talisman
Renault heeft het aanbod van de Talisman en Talisman Estate geheel vernieuwd. Beide carrosserievarianten zijn vanaf begin 2021 leverbaar als Business-uitvoeringen in combinatie met benzine- of dieselmotoren die voldoen aan de emissienorm Euro 6d-Full.
Lees verder

Opel Corsa-e wint Gouden Stuurwiel 2020
De Opel Corsa-e heeft gisteravond een van de belangrijkste onderscheidingen in de Duitse autobranche in de wacht gesleept: het Gouden Stuurwiel, ook wel das Goldenes Lenkrad. Het 100% elektrisch aangedreven model won dit jaar in de categorie kleine autos, waarmee de Opel Corsa-e een reeks sterke rivalen achter zich liet. Het is alweer de achttiende keer dat Opel een Gouden Stuurwiel in ontvangst neemt.
Lees verder

Hyundai i20 wint Golden Steering Wheel
De Hyundai i20 is nog maar net in de Nederlandse showrooms aangekomen en valt nu al in de prijzen. De Duitse krant Bild am Sonntag en het automagazine Auto Bild bekroonden de compacte middenklasser met de Golden Steering Wheel. De gloednieuwe Hyundai i20 treedt daarmee in de voetsporen van de vorige generatie Hyundai i20 die in 2015 deze onderscheiding won.
Lees verder

Audi A3 wint Gouden Stuurwiel 2020
De nieuwe Audi A3 Sportback heeft de Gouden Stuurwiel 2020 award ontvangen in de compacte middenklasse. Lezers van het Duitse automagazine Auto Bild (en de daaraan verwante Europese titels plus de krant Bild am Sonntag) brachten afgelopen zomer hun stemmen al uit. Uit deze voorselectie koos een jury van internationale specialisten recent de uiteindelijke winnaars.
Lees verder

SEAT Leon nu ook als plug-in hybride
Voor het eerst zijn de SEAT Leon en Leon Sportstourer leverbaar met plug-in hybridetechnologie. Beide e-Hybrid-modellen hebben een systeemvermogen van 150 kW /204 pk en koppelen aansprekende prestaties aan gunstige verbruikscijfers. De elektrische actieradius bedraagt in theorie 60 kilometer (WLTP). De plug-in hybridetechnologie wordt in de Leon altijd gecombineerd met het sportieve FR-uitrustingsniveau. De SEAT Leon FR PHEV 1.4 TSI e-Hybrid is leverbaar vanaf 37.550 euro.
Lees verder

Hyundai Kia sluit zich aan bij IONITY
Hyundai en zustermerk Kia hebben zich aangesloten bij IONITY, een groot Europees netwerk van snellaadstations voor elektrische autos. Met deze deelname, als strategisch partner en aandeelhouder, aan deze joint venture draagt Hyundai bij aan uitbreiding van de laadinfrastructuur langs de Europese snelwegen en geeft het de acceptatie van emissievrije mobiliteit een nieuwe impuls.
Lees verder