donderdag 12 november 2020

Autozine: Rij-impressie: Hyundai Kona

Rij-impressie: Hyundai Kona
De Hyundai Kona was vanaf het begin een overweldigend succes. Deze quot;crossover quot; met elektrische aandrijving was de juiste auto op het juiste moment. Daarom was het model al uitverkocht voordat het daadwerkelijk op de markt verscheen! Hyundai bevond zich in de luxe positie om slechts de meer lucratieve versie met een grote accu en extra sterke elektromotor aan te bieden. Nu, bijna drie jaar later, is de Kona ook beschikbaar in de beloofde basisversie.
Lees verder

Nissan viert 10 jaar Leaf
Nu de acceptatie van en interesse voor elektrische voertuigen blijft toenemen, blikt Nissan terug op hoe de LEAF en de wereld van geelektrificeerd rijden zich het afgelopen decennium hebben geevolueerd. De verkoop van elektrische autos is in Europa enorm gestegen. Alleen al in de periode juli tot en met september 2020 nam het aantal registraties van batterij-elektrische voertuigen met 132% toe.
Lees verder

Topmodel CUPRA Formentor nu bestelbaar
De CUPRA Formentor, het eerste volledig door CUPRA ontwikkelde model, is per direct te bestellen en wordt nog dit jaar leverbaar. Het topmodel van de range, de Formentor 310 2.0 TSI 4Drive, bijt het spits af. Deze krachtige en compleet uitgeruste uitvoering wordt leverbaar vanaf 62.300 euro. Begin 2021 wordt het gamma uitgebreid, onder meer met twee plug-in hybridemodellen.
Lees verder

Alle Hyundais vanaf 2022 met NVIDIA
Hyundai rust vanaf 2022 al zijn nieuwe modellen standaard uit met het NVIDIA DRIVE-platform voor verbonden autos. Dankzij de technische samenwerking met NVIDIA, wereldleider op het gebied van accelerated computing, kan Hyundai supersnelle computersystemen ontwikkelen voor de volgende generatie modellen. Hyundai gaat al zijn nieuwe modellen standaard voorzien van infotainmentsystemen (IVI, in-vehicle infotainment) die worden aangestuurd door NVIDIA DRIVE.
Lees verder

Rij-impressie: Mazda CX-3
Het klinkt allemaal wat ver gezocht. En de termen helpen ook al niet. De Mazda CX-3 zou zijn ontworpen volgens quot;Kodo quot; en rijden als quot;jinba ittai quot;. Wanneer Mazda zich niet bedient van Japanse termen, dan is de afdeling marketing wel creatief door te komen met de bewering dat de fabrikant geen auto's bouwt, maar creëert (en is de lezer nog niets wijzer). Een proefrit moet uitwijzen: weet de Mazda CX-3 zich te onderscheiden met meer dan alleen bloemrijke taal?
Lees verder

Renault onthult geheel nieuwe Kangoo
Renault onthult de geheel nieuwe Kangoo en de eveneens geheel nieuwe Express. Om te kunnen voldoen aan alle behoeften van klanten, komen beide modellen als lichte bedrijfswagen en als personenauto op de markt. De vier nieuwe modellen vullen elkaar aan en zijn te koop vanaf de lente van 2021.
Lees verder

5 EuroNCAP sterren voor Honda Jazz
De nieuwe Honda Jazz e:HEV heeft de maximale 5-ster beoordeling ontvangen in the laatste ronde van de Euro NCAP-veiligheidstests, die een reeks rigoureuze nieuwe beoordelingen introduceren. De Jazz heeft een geavanceerde gloednieuwe carrosserie en is standaard uitgerust met een uitgebreid pakket actieve veiligheidstechnologieen en hulpmiddelen voor de bestuurder.
Lees verder