woensdag 4 november 2020

Autozine: Volvo gaat zelf elektromotoren maken

Volvo gaat zelf elektromotoren maken
Volvo Cars investeert stevig in de eigen ontwikkeling van elektromotoren voor de volgende generatie Volvo-modellen. Hiermee neemt Volvo de volgende belangrijke stap in zijn transitie naar autofabrikant van uitsluitend volledig elektrische autos.
Lees verder

Care by Volvo nu ook met voorraad-model
Consumenten die met Volvos flexibele auto-abonnement Care by Volvo voor een vast maandbedrag in een nieuwe Volvo willen rijden, zijn voortaan sneller voorzien van hun auto. Volvo breidt namelijk het aanbod van Care by Volvo uit met voorraadmodellen die al binnen enkele weken afgeleverd kunnen worden. De maandtarieven van Care by Volvo beginnen bij 699 euro.
Lees verder

Suzuki verlaagt vanafprijs Ignis
Suzuki heeft de Ignis efficienter gemaakt. De CO2-uitstoot daalt en daarmee wordt ook de vanafprijs verlaagd. De Ignis is per direct te bestellen vanaf 16.600 euro.
Lees verder

Rij-impressie: Peugeot 5008
De Peugeot 5008 is een grote gezinsauto met zeven zitplaatsen. Daarmee is Peugeot niet uniek. Wat de 5008 bijzonder maakt is de aandacht voor detail en vormgeving. Daarom is dit ruimtewonder niet alleen functioneel, maar ook aantrekkelijk. Om de 5008 aantrekkelijk te houden, is het model vernieuwd voor modeljaar 2021.
Lees verder

Bowler mag vorm Defender gebruiken
Land Rover geeft Bowler toestemming om het silhouet van de klassieke Defender te gebruiken voor een nieuw model. Bowler, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde fabrikant van all-terrain sportautos en rally raid-voertuigen, gaat daarmee een volgende fase van de ontwikkeling in.
Lees verder

Volkswagen introduceert Golf 8 R
Volkswagen introduceert de nieuwe Golf R. De nieuwe Golf R heeft een aandrijflijn met een 235 kW/320 pk sterke 2.0 TSI turbo-benzinemotor, een zeventraps DSG-transmissie en 4MOTION vierwielaandrijving met R-Performance Torque Vectoring. De Golf R accelereert in 4,7 seconden van 0-100 km/u en met het optionele R-Performance pakket klokt hij een topsnelheid van 270 km/u. Dankzij de speciale Drift- en Nurburgring-rijstanden is dynamiek bovendien op afroep beschikbaar.
Lees verder

BMW past prijs iX3 aan
De prijs van de BMW iX3 is aangepast. De volledig elektrisch aangedreven BMW iX3 is een additionele variant van de bestaande BMW X3, waarmee dit het eerste model van het merk is dat leverbaar is met zowel een conventionele aandrijflijn met een verbrandingsmotor (benzine of diesel) als met een Plug-in Hybride en een volledig elektrische aandrijflijn. De BMW iX3 wordt later dit jaar het eerst in China gelanceerd en is het eerste model van het merk dat ook voor de export wordt geproduceerd in de fabriek in Shenyang, China. Deze fabriek is onderdeel van de joint venture BMW Brilliance Automotive.
Lees verder