dinsdag 24 november 2020

Autozine: Volvo test met virtual reality simulator

Volvo test met virtual reality simulator
Volvo gebruikt de nieuwste gametechnologie om veiligere autos te ontwikkelen. Met behulp van een slimme installatie, intern bekend als de ultieme rijsimulator, wil Volvo nieuwe stappen zetten op het gebied van veiligheid en autonoom rijden. De opstelling met een bewegende bestuurdersstoel, een stuurwiel met haptische feedback en een kristalheldere virtual reality-headset zou elke serieuze gamer jaloers maken. Maar de simulator van Volvo gaat nog een stapje verder, waardoor het moeilijk is om de realiteit van simulatie te onderscheiden.
Lees verder

Peugeot prijst e-Boxer
Peugeot maakt de prijs van de e-BOXER bekend. De e-BOXER is leverbaar in twee uitvoeringen. De versie met de 37 kWh-batterij en een actieradius van 200 km is er vanaf 57.990 euro. De versie met de 70 kWh-batterij heeft een actieradius van 340 km en is leverbaar vanaf 66.380 euro. Deze prijzen zijn exclusief BTW en BPM. Het batterijpakket wordt geleverd met een (wittelijke) fabieksgarantie van 8 jaar / 160.000 km op 70% van de batterijcapaciteit.
Lees verder

Mercedes-Maybach introduceert S-Klasse
Mercedes-Maybach introduceert de nieuwe S-Klasse. Het model combineert de techniek van het onlangs gepresenteerde vlaggenschip van Mercedes-Benz met de exclusiviteit en de traditie van Maybach. De 18 cm langere wielbasis in vergelijking met de lange variant van de Mercedes-Benz S-Klasse komt volledig ten goede aan het achtercompartiment. Dankzij de standaard executivestoelen en het chauffeurspakket wordt het achtercompartiment een werk- of rustplaats. Exclusieve details zoals de grote houten sierdelen aan de achterzijde van de voorstoelen en tussen de twee achterpassagiers dragen hieraan bij.
Lees verder

Nieuwe uitvoeringen Kia Niro
De Kia Niro is voortaan ook leverbaar met een 39.2 kWh batterij. Tot dusver werd de e-Niro standaard geleverd met een 64 kWh batterijpakket, een vermogen van 150 kW / 204 pk en een theoretische elektrische actieradius van liefst 455 kilometer. Vanaf nu is de e-Niro er echter ook met een kleinere batterij van 39.2 kWh, een vermogen van 100 kW / 136 pk en een theoretisch bereik van 289 kilometer. Niet alleen komt Kia hiermee tegemoet aan de wens van diegenen voor wie een kleiner rijbereik volstaat; ook wordt de e-Niro hiermee bereikbaarder voor een bredere groep Nederlanders die willen overstappen op elektrisch rijden.
Lees verder

Autotest: Opel Crossland
Er is van alles gaande in de Opel-familie. Elektrische aandrijving doet zijn intrede, modellen krijgen een ander karakter en de huisstijl is vernieuwd. Dat heeft ook zijn weerslag op bestaande modellen. Die worden aangepast om beter in de familie te passen. Zo ook Opels compacte, maar ruime, gezinsauto: de "Crossland X". Pardon: "Crossland".
Lees verder

Toyota Camry vernieuwd voor 2021
Toyota stelt de vernieuwde Camry Hybrid voor. De sedan krijgt een dynamischer design en verbeterde technologie. Verder heeft Toyota het rijcomfort en de actieve veiligheid op een hoger plan gebracht. De vernieuwde Toyota Camry Hybrid arriveert in het voorjaar van 2021 bij de Toyota dealer.
Lees verder

Nissan Micra opgefrist voor 2021
Nissan presenteert voor 2021 de gemoderniseerde versie van de Micra Met vijf uitrustingsniveaus hebben kopers meer keuzevrijheid. Ter aanvulling op de uitvoeringen Visia, Acenta en Tekna introduceert Nissan de geheel nieuwe N-Design. Bovendien maakt de N-Sport versie permanent deel uit van de vernieuwde line-up. De prijzen beginnen bij 18.990 euro.
Lees verder