Doorgaan naar hoofdcontent

Beschikbaarheidsvergoeding OV goedgekeurd door Europese Commissie

Beschikbaarheidsvergoeding OV goedgekeurd door Europese Commissie
De Europese Commissie heeft de staatssteunmelding die door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is ingediend om de beschikbaarheidsvergoeding aan ov-bedrijven te kunnen uitbetalen, goedgekeurd. Met de beschikbaarheidsvergoeding worden ov-bedrijven gecompenseerd voor de kosten die zij maken om tijdens de coronacrisis bussen, treinen en metro's te laten rijden. De verwachting is dat de vervoersbedrijven deze maand de eerste voorschotten zullen ontvangen
Lees verder

Vuurwerkverbod tijdens de aankomende jaarwisseling
De verkoop- en het afsteken van vuurwerk wordt de komende jaarwisseling eenmalig verboden. Dit om extra druk op de al zwaar belaste zorg en op de handhaving van de openbare orde te voorkomen. De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid ingestemd met dit tijdelijke verbod.
Lees verder

Van Veldhoven: steun voor schoner Bonaire
Staatssecretaris Van Veldhoven gaat Bonaire helpen met beter afvalbeheer. Het eiland heeft 2,78 miljoen euro aan financiƫle steun toegekend gekregen voor onder andere meer gescheiden inzameling van afval. 88% van het afval wordt op Bonaire nu nog gestort. Dat is niet goed voor het milieu en niet toekomstbestendig. Om het eiland te helpen meer gescheiden in te zamelen en te recyclen, worden onder andere afvaltrucks en een persmachine voor gescheiden inzameling van bedrijfsafval gefinancierd. Ook wordt de inzameling van klein gevaarlijk afval, zoals batterijen en verf, verbeterd. Daarnaast wordt onderzocht hoe gescheiden inzameling van huishoudelijk afval uitgebreid kan worden.
Lees verder

Extra budget voor onderzoek naar oplossing spoortrillingen
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaat de komende jaren samen met ProRail nieuw onderzoek doen naar oplossingen voor de trillingshinder langs het spoor. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven trekt daar 20 miljoen euro voor uit. Dat heeft ze de Tweede Kamer vandaag laten weten.
Lees verder