maandag 14 december 2020

Autoweek: Barrelbrigade 2020: Beverwijk – Polen deel 1

Barrelbrigade 2020: Beverwijk – Polen deel 1
De drie barrels maken zich op voor hun lange tocht. Ze leggen de reis af die vele occasions na gedane zaken in Nederland hebben gedaan. Van de automarkt in Beverwijk gaat het 't hele eind naar Polen. Onderweg is er tijd genoeg om het puntenklassement overhoop te gooien.
Lees verder

De Vluchtstrook: Daihatsu met een vleugje DeTomaso
In deze editie van De Vluchtstrook is het weer tijd voor een ongebruikelijke samenwerking tussen twee autofabrikanten. Vorige week passeerde het Amerikaanse uitstapje van McLaren de revue, maar deze week verschuift de focus naar het Oostelijk halfrond: Daihatsu en De Tomaso hebben namelijk ook een tijdje samengewerkt.
Lees verder

Piëzo-injector - Cornelis schetst
Hoe werkt een piëzo-injector? Om de openingsduur van een injector of verstuiver zo nauwkeurig mogelijk te regelen volstaat het conventionele principe met een elektromagneet niet altijd. Daarvoor in de plaats zien we oplossingen waarbij gebruikt wordt gemaakt van de uitzetting van kristallen wanneer daar een spanning op wordt gezet, het piëzo-elektrisch effect. Dit gaat al snel zo'n vijf maal sneller dan voorheen. Dat klinkt ingewikkeld, maar is dat ook zo?
Lees verder

Barrelbrigade 2020: Beverwijk – Polen deel 2
Nadat gisteren de barrels werden afgebeuld met een acceleratietest en hun berijders het moesten ontgelden in een quiz, zetten de mannen vandaag hun objectieve pet weer op. Ze rijden in elkaars barrels en waarderen die met een dosis punten. En kom je in coronatijd eigenlijk wel in Polen?
Lees verder

Rij-impressie - MG EHS
Lees verder