donderdag 3 december 2020

Autozine: Audi prijst SQ2 en Q2 30 TFSI

Audi prijst SQ2 en Q2 30 TFSI
Audi breidt de recent vernieuwde Q2-serie uit met de Q2 30 TFSI en de sportieve SQ2: het nieuwe instapmodel en het absolute topmodel. Beide uitvoeringen zijn per direct te bestellen. De Audi Q2 30 TFSI (81 kW / 110 pk) is leverbaar vanaf 34.537 euro, terwijl de SQ2 (221 kW / 300 pk) er is vanaf 63.987 euro.
Lees verder

Ford Ranger nu ook als chassis-cab
Voor het eerst introduceert Ford in Europa een nieuwe Ranger chassis-cab variant. De Ranger chassis-cab is dankzij zijn afzonderlijke chassis een sterk basisvoertuig met maximale mogelijkheden voor conversies.De Ford Ranger chassis-cab is leverbaar met enkele cabine als XL-uitvoering. Klanten profiteren van het netwerk van meer dan 160 ombouwpartners in dertien Europese markten. Deze ervaren conversiebedrijven leveren op maat gemaakte voertuigen voor specialistische toepassingen, met fabrieksgarantie.
Lees verder

Polestar 2 is Auto van 2020 in Noorwegen
De Polestar 2 is uitgeroepen tot Auto van het Jaar (COTY) in Noorwegen. De winnaar van de jaarlijkse verkiezing, georganiseerd door de Noorse krant Dagbladet, is bepaald door een panel van deskundige juryleden.
Lees verder

Hyundai onthult E-GMP platform
Hyundai Motor Group, bestaande uit Hyundai, Kia en Genesis, onthult het compleet nieuwe E-GMP-platform dat speciaal is ontwikkeld voor de toekomstige elektrisch aangedreven voertuigen van het concern. E-GMP, een afkorting van Electric-Global Modular Platform, vormt vanaf 2021 de basis voor een reeks nieuwe batterij-elektrische voertuigen (BEVs), zoals de IONIQ 5 en de Kia met projectnaam CV. Daarnaast staan er nog veel meer modellen op de planning.
Lees verder

Toyota kondigt PROACE CITY Electric aan
Toyota voegt een nieuw hoofdstuk toe aan zijn strategie met betrekking tot mobiliteit met zero emission. Na de PROACE Electric en de PROACE VERSO Electric volgt komend jaar de volgende stap: de Toyota PROACE CITY Electric, eveneens een Battery Electric Vehicle (BEV).
Lees verder

Volvo XC60 en XC90 als Advantage
Volvo introduceert nieuwe uitvoeringen van de XC60 en XC90. Deze nieuwe Advantage- en Exclusive-uitvoeringen zijn per direct bij de Volvo-dealer te bestellen en geven een vervolg aan de Volvo V60 Momentum Advantage die sinds afgelopen zomer leverbaar is en een succes is gebleken.
Lees verder

Volvo Safety Centre bestaat 20-jaar
Het Volvo Cars Safety Centre laat per dag gemiddeld een nieuwe Volvo crashen en heeft een significante bijdrage geleverd aan de rol die Volvo Cars al decennialang heeft op het gebied van autoveiligheid. Dit jaar viert het Volvo Cars Safety Centre zijn 20-jarig jubileum. Ten tijde van de officiele opening in het jaar 2000 door de Zweedse koning Karl Gustaf was het crashlaboratorium een van de meest geavanceerde ter wereld. En tegenwoordig is dat vanuit verschillende invalshoeken nog steeds het geval.
Lees verder