woensdag 9 december 2020

Autozine: Ford bouwt accu's in Turkije

Ford bouwt accu's in Turkije
Ford Otosan, de Ford joint venture in Turkije, is gestart met de bouw van een nieuwe accu-assemblagefabriek bij de vestiging in Kocaeli. Het bedrijf, dat de geheel nieuwe E-Transit gaat produceren, heeft aangekondigd dat de nieuwe accu-assemblagefabriek bij de ingebruikname in 2022 de eerste in zijn soort in Turkije zal zijn.
Lees verder

Mercedes wil toeleveringsketen neutraal
In het kader van Ambition 2039 zet Mercedes-Benz de transformatie naar CO2-neutraliteit voort met een reeks maatregelen in de gehele waardeketen. Het leveranciersnetwerk vormt een belangrijk onderdeel in het behalen van de klimaatdoelstellingen van Mercedes-Benz vanwege de hogere energiebehoefte bij de productie van volledig elektrische autos.
Lees verder

Dacia maakt prijzen Sandero 2021 bekend
Dacia maakt de prijzen bekend van de geheel nieuwe Sandero en avontuurlijke Sandero Stepway. Beide versies zijn per direct te bestellen voor prijzen vanaf respectievelijk 13.490 euro en 16.290 euro. De eerste exemplaren zijn vanaf half januari 2021 bij de Nederlandse dealers te bezichtigen.
Lees verder

Toyota produceert 4 miljoenste Yaris
Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) heeft de vier miljoenste Toyota Yaris in Europa geproduceerd. Het feestelijke exemplaar betreft een Yaris Hybrid van de nieuwste, vierde generatie in de sportieve bi-tone kleurstelling rood met zwart dak. De nieuwe Toyota Yaris Hybrid is uitgerust met Toyotas bekende hybride-aandrijflijn van de vierde generatie en leverbaar voor prijzen die beginnen bij 21.195 euro.
Lees verder

Mercedes-Benz verkoopt Smart-fabriek
Op weg naar CO2-neutraliteit investeert Mercedes-Benz AG massaal in de transformatie van de onderneming. Dit efficientieverhogende proces omvat ook structurele aanpassingen en de herschikking van capaciteiten en productievolumes binnen het wereldwijde productienetwerk van Mercedes-Benz Cars. In dat kader hebben Mercedes-Benz AG en INEOS Automotive een overeenkomst gesloten over de verkoop van de fabriek in Hambach.
Lees verder

Rij-impressie: Ford Puma
Een grote auto wordt niet altijd om de ruimte gekocht. Soms gaat het om de luxe en het comfort dat niet is te vinden in kleinere modellen. Ford speelt daar op in door een bijzondere versie van de Puma aan te bieden. De "Vignale" zou alle luxe en verfijning van een grote auto in huis hebben en zo een slim alternatief vormen voor een grote SUV.
Lees verder

Seat Leon scoort 5 EuroNCAP sterren
De Seat Leon heeft een score van vijf sterren behaald tijdens een recente crashtest bij EuroNCAP. Sinds 2020 stelt Euro NCAP hogere eisen aan de crashbestendigheid van een auto. Om de veiligheid van de inzittenden tijdens een frontale en zijdelingse botsing beter te kunnen evalueren, heeft de organisatie dit jaar een aantal nieuwe en verbeterde testonderdelen geintroduceerd. Een ervan is de introductie van een bewegend obstakel bij een frontale crash die de standaard frontale offset botsproef vervangt.
Lees verder