maandag 14 december 2020

Autozine: Jaguar F-TYPE als 60 Edition

Jaguar F-TYPE als 60 Edition
Jaguar viert het 60-jarig jubileum van de E-type met de introductie van een nieuwe limited edition 575 pk V8 Supercharged F-TYPE Heritage 60 Edition. Wereldwijd (behalve in China) zijn slechts 60 exemplaren van deze vierwielaangedreven sportauto beschikbaar. Elk daarvan is met de hand afgewerkt door de personalisatie-experts van SV Bespoke.
Lees verder

MG prijst EHS Plug-in Hybrid
MG introduceert de EHS Plug-in Hybrid in Nederland voor een consumenten vanaf prijs van 34.985 euro (inclusief afleveringskosten). De fiscale waarde komt op 33.990 euro. De MG EHS Plug-in Hybrid Luxury kost 37.895 euro (inclusief afleveringskosten).
Lees verder

5 EuroNCAP sterren Land Rover Defender
De New Land Rover Defender heeft een topscore behaald in de veiligheidstest van de onafhankelijke testinstantie Euro NCAP. De New Defender scoorde 85 procent voor de bescherming van volwassenen en kinderen, 79 procent voor de categorie Safety Assist en behaalde een score van 71 procent in de bescherming van kwetsbare weggebruikers. Het resultaat: de maximale score van vijf sterren.
Lees verder

Toyota geeft specificaties nieuwe Mirai
Toyota geeft de specificaties van de tweede generatie Mirai vrij. De waterstof elektrische auto belooft een actieradius tot 650 kilometer, meer rijdynamiek, heeft de uitstraling van een coupe en is leverbaar vanaf 65.995 euro. De enige uitstoot is waterdamp en tanken kost slechts enkele minuten, net als bij een traditionele benzine- en dieselauto. Toyotas nieuwe waterstofauto arriveert in maart 2021 in Nederland.
Lees verder

Hyundai scherpt actieplan Strategy 2025
Hyundai zet vaart achter zijn plannen om te transformeren in een Smart Mobility Solution Provider, ofwel een topaanbieder op het gebied van slimme mobiliteitsoplossingen. Om dat te bewerkstelligen, scherpt Hyundai zijn vorig jaar gepresenteerde actieplan Strategy 2025 verder aan. De ambitieuze koers moet ervoor zorgen dat Hyundai zijn positie in de mobiliteitsindustrie van de toekomst beter kan waarborgen.
Lees verder

BMW maakt prijs 4-Serie Cabrio bekend
BMW maakt de prijzen van de tweede generatie van de 4-Serie Cabriolet bekend. Het basismodel, de 420i, is leverbaar vanaf 61.252 euro. De nieuwe 4-Serie Cabrio staat vanaf 13 maart 2021 in de showroom. De BMW M440i xDrive Cabrio, aangedreven door een 275 kW (374 pk) sterke 6-cilinder-in-lijn benzinemotor (gecombineerd brandstofverbruik 6,9 - 7,4 l/100 km; gecombineerde CO2 uitstoot: 159 - 169 g/km), is de topuitvoering. De line-up bestaat verder uit twee 4-cilinder benzinemotoren, een 4-cilinder dieselmotor en twee 6-cilinder-in-lijn dieselmotoren.
Lees verder

Rij-impressie: Opel Manta
De Opel Manta bestaat 50 jaar. In die periode is de Manta uitgegroeid tot een ware cult-auto. Het sportieve model van Opel is zowel gevierd als verguisd in films en series. De berijders, die op zijn zachtst gezegd niet direct zullen worden aangezien voor professoren in de hogere wiskunde, kregen zelfs de bijnaam "Manni's". Om de verjaardag te vieren, en tegelijkertijd te bewijzen wat de Manta daadwerkelijk te bieden heeft, haalde Opel enkele exemplaren uit het museum voor proefritten.
Lees verder