woensdag 9 december 2020

Autozine: Mitsubishi Eclipse Cross PHEV vanaf 2021

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV vanaf 2021
Mitsubishi start in het voorjaar van 2021 met de levering van de Eclipse Cross PHEV. De plug-in hybride SUV is het technologische vlaggenschip van het merk in Europa en gebaseerd op de vernieuwde Eclipse Cross met een krachtiger ontwerp, verbeterd interieur en toegenomen bagageruimte. De Eclipse Cross PHEV maakt gebruik van de beproefde Twin Motor 4WD-aandrijftechniek van Mitsubishi Motors, goed voor een theoretisch elektrisch bereik van 45 kilometer, een CO2-emissie van 46 g/km, 1.500 kilogram trekgewicht en de nodige 4WD-voorzieningen.
Lees verder

Lexus presenteert Direct4
Vorig jaar onthulde Lexus de LF-30 concept car. Dit futuristische model is de belichaming van de Lexus Electrified-visie, waarbij beleving en rijplezier centraal staan. Nu onthult Lexus een belangrijke technologie, die naadloos aansluit bij deze visie: DIRECT4, een aansturingssysteem dat speciaal is ontwikkeld voor de volgende generatie geelektrificeerde modellen van Lexus.
Lees verder

Toyota kondigt elektrische SUV aan
Toyota kondigt de komst aan van een nieuw volledig elektrisch model. Deze batterij-elektrische Toyota is een midsize SUV die op het nieuw ontwikkelde modulaire voertuigplatform e-TNGA staat. In de komende maanden maakt Toyota meer details van zijn eerste volledig elektrische SUV bekend.
Lees verder

Nissan toont interieur nieuwe Qashqai
Nissan toont het interieur van de nieuwe Qashqai. Om een vleugje luxe toe te voegen, zijn de voorstoelen in de topversies voorzien van een massagefunctie met drie standen, waarbij de instellingen zijn aan te passen via het NissanConnect-systeem. De lay-out van de middenconsole is geoptimaliseerd op het gebied van ergonomie en bruikbaarheid dankzij de optimale samenwerking tussen de ontwerpers en ingenieurs van Nissan. Daarbij staat de slimme, kleinere versnellingshendel voor de versies met een automatische transmissie centraal.
Lees verder

MG introduceert EHS Plug-in Hybrid
MG introduceert de EHS Plug-in Hybrid. Na de volledig elektrische MG ZS EV is dit het tweede model van MG op het vasteland van Europa. De ruime SUV maakt gebruik van plug-in hybridetechniek die lage verbruiks- en emissiecijfers koppelt aan een groot bereik. De aandrijflijn bestaat uit een 1,5-liter turbomotor, een 10-traps transmissie, een elektromotor en een 16,6 kWh lithium-ion batterij. In EV-mode kan de MG EHS Plug-in Hybrid in theorie 52 km volledig elektrisch rijden (WLTP).
Lees verder

Citroen neemt C4 Cactus uit productie
In 2014 lanceert Citroen de C4 Cactus. De C4 Cactus heeft een uitgesproken uiterlijk met slimme vondsten, biedt veel ruimte en is voordelig in aanschaf en gebruik. Daarmee past hij in de traditie van Citroen. Nu zit het er bijna op voor de C4 Cactus, want Citroen neemt het model uit productie.
Lees verder

Hyundai geeft specificaties Tucson PHEV
Hyundai maakt nu de eerste specificaties bekend van de volledig nieuwe Tucson Plug-in Hybrid, die in het voorjaar van 2021 op de markt zal komen in Europa. Deze aandrijflijn biedt een elektrische actieradius tot aan 50 km (WLTP, voorlopige waarde). De 1,6-liter T-GDi Smartstream-motor krijgt ondersteuning van een elektromotor, die beide zijn gekoppeld aan een 6-traps automaat.
Lees verder