dinsdag 1 december 2020

Autozine: Morgan 3 Wheeler als P101

Morgan 3 Wheeler als P101
Met de presentatie van de gelimiteerde 3 Wheeler P101 kondigt de Morgan Motor Company het einde aan van de productie van de iconische 3 Wheeler. Het model, sinds 2011 in zijn huidige vorm op de markt, zal in 2021 voor het laatst gebouwd worden aangezien de typegoedkeuring van de S amp;S V-twin-motor dan verloopt.
Lees verder

Toyota maakt prijs Highlander bekend
Toyota komt in januari 2021 met een grote SUV op de Nederlandse markt als aanvulling op andere SUV-modellen zoals de Toyota C-HR en Toyota RAV4. De ruime SUV biedt een plaats aan zeven inzittenden, inclusief bestuurder, en is uitgerust met Toyotas nieuwste en vierde generatie hybride-technologie in combinatie met standaard permanente All Wheel Drive. Toyota heeft alle prijzen van de nieuwe SUV bekendgemaakt en die beginnen bij 59.995 euro voor de Business-uitvoering.
Lees verder

Nieuwe Hyundai heet Bayon
Hyundai heeft de naam onthuld van zijn nieuwste model: Bayon. Deze SUV verschijnt in de eerste helft van 2021 in de showroom en is een volledig nieuw ontworpen model. De Hyundai Bayon is een belangrijke aanvulling op het huidige SUV-gamma van Hyundai.
Lees verder

SEAT investeert testcentrum voor motoren
Een van de meest geavanceerde motorentestcentra van Europa staat in Barcelona. Gedurende de afgelopen vijf jaar heeft SEAT 30 miljoen euro geinvesteerd in dit Powertrain Development Centre. Hier zijn nu negen testbanken in gebruik, waarop elke vorm van aandrijving intensief kan worden beproefd: van benzine en diesel tot CNG, hybride en volledig elektrisch. In het testcentrum werken 200 specialisten voor de verschillende merken van de Volkswagen Groep.
Lees verder

Opel-blitz krijgt nieuw jasje
Het merk Opel krijgt een nieuwe vormgeving. Het vernieuwde merklogo met een verfijndere vormgeving, het nieuwe lettertype Opel Next en de felle kleur Neon Opel-geel accentueren de innovatiekracht van het merk. De elementen moeten uitstralen dat Opel een moderne autofabrikant is met durf om te vernieuwen. Opel staat van oudsher bekend om zijn streven om mobiliteit en innovatie voor iedereen bereikbaar te maken. Het nieuwe Opel zou dat imago versterken met een frisse merkidentiteit.
Lees verder

Seat introduceert Taraco PHEV
SEAT breidt zijn aanbod van geelektrificeerde modellen uit. De nieuwste toevoeging is de Tarraco PHEV. Deze plug-in hybride (PHEV) is goed voor een systeemvermogen van 180 kW / 245 pk. Zijn 12,8 kWh-accupakket maakt een theoretische elektrische actieradius van maximaal 48 km (WLTP) mogelijk. De Tarraco PHEV komt begin 2021 op de markt, als Xcellence- en FR-uitvoering.
Lees verder

Autotest: Jeep Renegade 4Xe
Een Jeep is een terreinwagen. Al decennia lang trotseren Jeeps jungles en woestijnen, komen ze op plaatsen waar gewone auto's niet kunnen komen en gaan ze door weer en wind. Nu begeeft Jeep zich echter op onbekend terrein: met de "Renegade 4Xe" zet Jeep de eerste stappen richting elektrisch rijden. Zal Jeep zich op dit terrein een weg kunnen banen?
Lees verder