dinsdag 29 december 2020

Autozine: Rij-impressie: Audi Q7

Rij-impressie: Audi Q7
Audi biedt twee SUV's aan in het topsegment. De Q7 is een grote, luxe SUV die zich ook leent voor terreinrijden. De Q8 is minstens zo royaal bemeten en rijk uitgerust, maar legt de nadruk op sportiviteit en elegantie. Als het om motoren gaat, dan is er minder keuze. Vanwege de hoge belasting op CO2-uitstoot is de dieselmotor vrijwel altijd de logische keuze. Daar komt nu verandering in met de komst van de Q7 plugin-hybrid (PHEV). Maak kennis met de "Audi Q7 55 TFSI e".
Lees verder

Fastned opent station in Zwitserland
Fastned, een Europees snellaadnetwerk voor elektrische voertuigen, heeft een eerste snellaadstation in Zwitserland geopend vlakbij Zurich, langs de snelweg A1. Het station is de eerste van 20 locaties langs belangrijke Zwitserse snelwegen die Fastned heeft verkregen in een aanbesteding die in 2019 werd georganiseerd door het Zwitserse Bundesamt fur Strassen (ASTRA). Met het toevoegen van een vijfde land aan haar netwerk, zet Fastned opnieuw een stap in de richting van het doel van een Europees snellaadnetwerk, waarmee elektrische rijders de vrijheid krijgen om overal naartoe te rijden.
Lees verder

Volkswagen stopt productie e-Golf
De Volkswagen e-Golf is verleden tijd in Dresden: vandaag verlaat het laatste exemplaar daar de Glazen Fabriek. Sinds maart 2017 zijn er in Dresden in totaal 50.401 exemplaren van de e-Golf geproduceerd. Begin 2021 wordt het productiegedeelte van de Glazen Fabriek gedurende drie weken omgebouwd, waarna de eerste exemplaren van de ID.3 eind januari van de productielijn rollen.
Lees verder

Autotest: Renault Twingo ZE
Renault presenteert: de goedkoopste elektrische auto van Nederland! Daarmee heeft Renault meer dan alleen een sterke aanbieding in huis. Het brengt tevens de prijs van een auto met elektromotor en verbrandingsmotor dichter bij elkaar. Is het verstandig om de goedkoopste elektrische auto van Nederland te kopen? En is het wellicht zelfs een betere keuze dan een vergelijkbare auto met benzinemotor?
Lees verder

Autotest: Citroen C5 Aircross
Er was een tijd dat een SUV (Sports Utility Vehicle) werd gekocht om anders te zijn. Inmiddels zijn SUV's de meest gekochte auto's, dus het onderscheidende vermogen is nu nihil. Ook was een hybride ooit iets bijzonders, maar tegenwoordig biedt bijna ieder merk (half) elektrische auto's aan. Toch beweert Citro├źn anders dan anders te zijn met de C5 AirCross Hybrid. Hoe dan?
Lees verder

Rij-impressie: Opel Insignia GSi
De Opel Insignia is vernieuwd voor modeljaar 2021. Die verjongingskuur volgt het gebruikelijke recept: het uiterlijk is aangepast en de uitrusting werd rijker. Maar... Opel gaat verder! De motoren zijn geheel nieuw en daarom zag Opel kans om een oude bekende terug te laten keren: de GSi.
Lees verder

MultiTankcard noemt voordeligste pompen
MultiTankcard heeft de voordeligste benzinepompen in Nederland bekendgemaakt. Wie goedkoop wil tanken, moet naar Sneek: daar is tankstation Joontjes Kreditank winnaar geworden van de Slim Tanken Award 2020 in de categorie E10-benzine, met een gemiddelde literprijs van 1,434 euro. Ook in het Blaricum is tanken voordelig, en wel bij Fieten Olie Blaricum, dat de tweede prijs won met een literprijs van 1,435 euro. In de categorie Premium benzine E5 gaat de Slim Tanken Award naar TinQ Hoogeveen, provincie Drenthe (literprijs 1,581 euro).
Lees verder