zondag 6 december 2020

Autozine: Siemens Energy en Porsche werken samen

Siemens Energy en Porsche werken samen
Siemens Energy en Porsche realiseren samen met internationale partners een pilotproject in Chili. Hieruit komt s werelds eerste fabriek voor de grootschalige productie van CO2-neutrale, synthetische brandstoffen (eFuels) voort.
Lees verder

Jaguar past F-PACE SVR aan voor 2021
Jaguar heeft de F-PACE SVR aangepast voor modeljaar 2021. De wijzigingen aan de Jaguar F-PACE SVR zijn een combinatie van nieuwe hardware en de overstap naar de Jaguar Electronic Vehicle Architecture, EVA 2.0 genaamd. Het omvat op autosport geinspireerde designdetails, een op prestaties gericht interieur en de nieuwste verbonden comforttechnologie.
Lees verder

DS kondigt nieuwe 4 aan
DS kondigt de nieuwe 4 aan. Met technologie onderscheidt de DS 4 zich op vier belangrijke gebieden: geelektrificeerde E-TENSE-aandrijving, connectiviteit voor een strak en digitaal interieur, comfort en dynamische rust aan boord en kenmerkende lichtsignatuur. De marktintroductie van de DS 4 zal plaatsvinden in de tweede helft van 2021.
Lees verder

Autotest: Citroen C4
Citroën heeft naam gemaakt door uitgesproken comfortabele auto's te bouwen. Door de jaren heen hebben modellen zoals de DS, CX, XM en C6 de reputatie van Citroën niet alleen versterkt, ze hebben zelfs voor een verandering in de hele autowereld gezorgd. Nu wil Citroën opnieuw verschil maken met de nieuwe C4. Gaat dat lukken?
Lees verder

Audi Q3 ook als plug-in hybride
Audi breidt zijn programma geelektrificeerde modellen uit met de Audi Q3 45 TFSI e en Audi Q3 Sportback 45 TFSI e. Hun plug-in hybride-aandrijflijn (systeemvermogen 180 kW / 245 pk) belooft aansprekende prestaties in combinatie met gunstige verbruikscijfers. De 13 kWh accu maakt in theorie een elektrische actieradius van circa 50 kilometer (WLTP) mogelijk. De Audi Q3 45 TFSI e-modellen worden in januari 2021 op de Nederlandse markt verwacht.
Lees verder

BMW brengt nieuwe My BMW App uit
Sinds de introductie van de BMW i Remote App in 2013, gevolgd door de BMW en Mini Connected App, bieden BMW en Mini klanten connectiviteit tussen hun smartphone en hun auto. De apps hebben in Nederland ruim 70.000 gebruikers. Sinds juli van dit jaar zijn inmiddels meer dan 10.000 gebruikers actief in de nieuwe My BMW App. De My BMW App heeft een nieuw en vereenvoudigd design en nieuwe diensten die de elektrische BMW-rijder ondersteunen.
Lees verder

Audi investeert in elektromobiliteit
De komende vijf jaar zet Audi AG extra druk op zijn transformatie naar een aanbieder van connected en duurzame premiummobiliteit. In totaal investeert het merk tot 2025 zon 35 miljard euro. Audi heeft voor de ontwikkeling van volledig elektrische autos en hybridetechnologie ongeveer 15 miljard euro uitgetrokken, waarmee de fabrikant het belang van zijn elektrificatiestrategie onderstreept.
Lees verder