zondag 13 december 2020

Autozine: Volvo plant productie elektromotoren

Volvo plant productie elektromotoren
Volvo gaat in zijn motorenfabriek in Skovde (Zweden) elektrische motoren assembleren en is van plan om tegen 2025 een volledig eigen elektromotorproductie op te zetten. Volvo Cars zal hiervoor de komende jaren een investering van 700 miljoen SEK (68 miljoen EUR) doen. Het bedrijf is voornemens om op het gebied van elektrische voertuigen toonaangevend te worden en streeft ernaar dat de wereldwijde verkoop tegen 2025 voor 50 procent uit volledig elektrische autos bestaat, de andere 50 procent zal bestaan uit hybride-modellen.
Lees verder

5 EuroNCAP sterren voor Kia Sorento
De nieuwe Sorento heeft een veiligheidswaardering van vijf sterren gekregen van Euro NCAP. De SUV van Kia behaalde een score van 82% voor de bescherming van volwassen inzittenden, 85% voor de bescherming van kinderen, 63% voor voetgangersbescherming en 87% in de categorie Safety Assist.
Lees verder

Audi start productie e-tron GT
In de Bollinger Hofe-fabriek in het Duitse Neckarsulm is Audi gestart met de productie van de volledig elektrische Audi e-tron GT. Met 100 procent ecologische elektriciteit en warmte uit regeneratieve bronnen vindt de productie per saldo plaats op een CO2-neutrale manier. Bij de grondstofbesparende productie maakt Audi gebruik van gesloten processen voor de toepassing van aluminium en polymeer. Voor het eerst werd met de e-tron GT, die begin volgend jaar zijn wereldpremiere beleeft, bovendien een nieuw Audi-model ontwikkeld zonder dat er fysieke prototypen werden gebouwd.
Lees verder

Volkswagen ID.4 arriveert in Nederland
Vanaf deze week arriveren de eerste Volkswagens ID.4 bij de Nederlandse dealers, en nog deze maand gaan ze de weg op. Daarmee introduceert Volkswagen in minder dan een jaar tijd twee belangrijke, volledig elektrische modellen. Eerder dit jaar debuteerde de compacte ID.3 al; nu is het de beurt aan Volkswagens allereerste volledig elektrische SUV. Deze ID.4 maakt in eerste instantie zijn opwachting als ID.4 1ST en ID.4 1ST Max. Op korte termijn maakt Volkswagen de prijzen van de reguliere ID.4-uitvoeringen bekend.
Lees verder

Bentley bouwt na 90 jaar nieuwe Blower
Bentley Mulliner toont na 40.000 uur werk Car Zero. Het prototype van de auto voor de Blower Continuation Series is de eerste nieuwe Bentley Blower sinds negentig jaar. Alle twaalf exemplaren die Bentley Mulliner gaat bouwen, zijn inmiddels al verkocht. Bentley Mulliner bouwt deze zeer exclusieve serie van slechts twaalf klantenautos op basis van de ontwerptekeningen en gereedschapsmallen die zijn gebruikt voor de oorspronkelijke vier Blowers die Sir Henry Tim Birkin eind jaren twintig van de vorige eeuw bouwde en bestuurde. Bentleys eigen Team Car #2 is als voorbeeld gebruikt.
Lees verder

Rij-impressie: Hyundai i30 Wagon
De Hyundai i30 is een auto die met het verstand wordt gekozen. De i30 is functioneel, veilig, modern, stil, betrouwbaar en relatief zuinig. Wanneer dan ook nog voor de Wagon wordt gekozen, is de i30 tevens ruim en praktisch. Voor modeljaar 2021 is de i30 vernieuwd om nog meer van dat alles te bieden. En er is meer: de i30 is ook leuker geworden!
Lees verder

Profile is aftersalespartner Aiways
Aiways Distributie Nederland, lokaal distributiepartner van de Chinese mobiliteitsstart-up Aiways, maakt vandaag bekend dat Profile, een onafhankelijke garageformule met ruim 150 franchisevestigingen in Nederland, hun beoogde aftersalespartner is. De aankondiging komt enkele weken na de toetreding van Aiways, met de volledig elektrische Aiways U5 SUV, tot de Nederlandse markt. Klanten die een Aiways U5 hebben aangeschaft, kunnen vanaf 1 januari 2021 voor garantie en onderhoud bij een geselecteerd aantal vestigingen van Profile terecht. De samenwerking betreft in eerste instantie een pilotperiode van vier maanden.
Lees verder