maandag 18 januari 2021

Autoweek: De Vluchtstrook: Europese testcircuits

De Vluchtstrook: Europese testcircuits
Regelmatig zien we op de openbare weg nieuwe, nog te onthullen modellen voorbij komen. Vaak zijn deze dan gehuld in een dikke camouflerende verpakking. Fabrikanten verrichten echter ook een groot deel van het testwerk op testcircuits. In deze editie van De Vluchtstrook passeren zes populaire Europese testlocaties de revue.
Lees verder

Hemi – Cornelis schetst
Hoe werkt een HEMI-motor? Hemi wordt vaak in adem met Chrysler genoemd, als aanduiding voor extra prestaties. Hemi is een afkorting van hemisferisch, hemispherical in het Engels, wat staat voor de vorm van een halve bol. De verbandingsruimte in de cilinderkop heeft bij Hemi-motoren dan ook de vorm van een halve bol. Door deze vorm heb je minder warmteverlies, kun je grotere kleppen gebruiken en heb je minder bochten in de in- en uitlaatkanalen. Er zijn helaas ook nadelen en die zijn bij moderne ...
Lees verder

Stellantis: Fusie Groupe PSA en FCA Automobiles afgerond
De fusie tussen Groupe PSA en FCA Automobiles is afgerond. De twee concerns smelten samen tot Stellantis, een nieuwe enorme speler in autoland die met veertien merken de op drie na grootste autobouwer ter wereld is geworden.
Lees verder

Tata Safari na 23 jaar vernieuwd
Na 23 jaar is er een nieuwe Tata Safari. Toch is de aan de Discovery Sport gerelateerde zevenzits SUV minder nieuw dan je zou denken.
Lees verder

BMW wil dit jaar sprong maken met EV-verkoop
BMW heeft voor 2021 een duidelijke doelstelling: dit jaar wil het twee keer zoveel volledig elektrische auto's verkopen als vorig jaar.
Lees verder