woensdag 6 januari 2021

Autozine: Autotest: Volkswagen Arteon Shooting Brake

Autotest: Volkswagen Arteon Shooting Brake
De Volkswagen Arteon is de design-auto op basis van de Passat. Beide delen dezelfde techniek, maar de Passat heeft behouden en traditionele vormgeving terwijl de Arteon juist extravagant en gedurfd is. Van de Passat wordt 85% verkocht als stationcar, dus toen de Arteon in 2017 verscheen kreeg Volkswagen meteen de vraag: is er ook een stationcar? Met de "Shooting Brake" geeft Volkswagen nu gehoor dat dat veelgehoorde verzoek.
Lees verder

Autotest: Hyundai i20
Iedere nieuwe generatie van de Hyundai i20 is beter dan de vorige. Dat is logisch, anders is er weinig reden om het huidige model in te ruilen voor een nieuw exemplaar. Maar juist omdat de klanten zo trouw zijn, houdt Hyundai vast aan een standaard recept. Is de derde generatie van de i20 simpelweg meer van hetzelfde of is er echt nieuws te melden?
Lees verder

Occasion import hoogste ooit in 2020
In een sterk wisselvallig jaar verkochten autobedrijven in 2020 in totaal bijna 1,4 miljoen gebruikte personenautos aan consumenten (b2c), zo blijkt uit de cijfers van VWE Automotive. Dat zijn 17.000 occasions meer dan in 2019; een groei van 1,3%. De groeiende vraag naar occasions zorgde voor een importrecord: nog nooit werden er zoveel autos uit het buitenland gehaald.
Lees verder

Kia Niro is best verkochte auto van 2020
2020 was voor Kia in Nederland het beste jaar ooit. Ondanks de uitdagende omstandigheden zag Kia de verkopen vorig jaar fors toenemen en groeide het uit tot het op een na grootste automerk van ons land. De verkooptopper was de Niro, de bestverkochte auto van Nederland. Kia maakt daarom een aantal feitjen over de absolute nummer 1 bekend.
Lees verder

Bentley introduceert Bentayga PHEV
Bentley introduceert de Bentayga Hybrid. Bentley verwacht dat deze plug-in hybride met een puur elektrisch bereik van 50 kilometer (NEDC) het bestverkochte lid van de nieuwe Bentayga-familie gaat worden. De nieuwe Bentayga Hybrid is naast de recent gelanceerde Bentayga V8 en Bentayga Speed de derde uitvoering van de luxe SUV.
Lees verder

Autotest: Audi e-tron S
De e-tron is de elektrisch aangedreven SUV van Audi. De nadruk ligt daarbij op comfort. Het riante vermogen van 313 pk wordt ingezet om met gemak te presteren, niet om het rijden spannend te maken. Nu is de e-tron er ook als "S". Die levert significant meer vermogen, heeft een aangepast onderstel en kiest juist voor sportiviteit. Hoeveel spannender is de "e-tron S"?
Lees verder

Suzuki verdubbelt garantie
Met ingang van 2021 verdubbelt Suzuki Nederland de garantietermijn van alle nieuw verkochte autos. In plaats van 3 jaar garantie geldt voortaan 6 jaar garantie voor nieuwe autos.
Lees verder